26

Patriarhul Ierusalimului condamna schisma din Ucraina

Publicat în urmă cu 12 luni, în Lonews, de lacasuriortodoxe
FOTO: Patriarhul Teofil al Ierusalimului
Licenta de utilizare: By Michał Józefaciuk (Senat Rzeczypospolitej Polskiej)

Patriarhul Teofil al Ierusalimului a vorbit, in Duminica Pogorarii Sfantului Duh, la hramul principalei biserici a Patriarhiei Moscovei din Țara Sfântă, Catedrala Sfânta Treime din Ierusalim, despre problema schismei care se inregistreaza in prezent in randul credinciosilor ortodocsi ai Ucrainei.

Informatia a fost oferita de Serviciul de presă al Misiunii Ecleziastice Ruse (Patriarhia Moscovei) din Ierusalim, citat de publicatia Pravoslavie [http://www.pravoslavie.ru/english/104105.htm].

Preafericirea Sa a spus:
"Unitatea Bisericii este un dar al Duhului Sfânt și noi suntem chemați să o pastram și să o întărim. Distrugerea acestei unități este o crimă gravă".
"Noi ii condamnăm, în termenii cei mai categorici, pe cei care comit acțiuni îndreptate împotriva parohiilor Bisericii Ortodoxe canonice din Ucraina. Nu în zadar, Sfintii Parinti ne reamintesc că încălcarea unității Bisericii este cel mai grav păcat".
"Fie ca Duhul Sfânt, care S-a pogorat peste ucenicii lui Hristos, în această zi, să ne lumineze mințile și inimile și să ne dea puterea de a păstra acest dar prețios al unității bisericești, încredințat de Dumnezeu". (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
201
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13948 sec - PID: 4275