45

La Sărbătoarea Cincizecimii, crinii uscati au început să se trezeasca la viata si sa înflorească, intr-o biserică ortodoxă din regiunea Transcarpatia a Ucrainei, informează ziarul ucrainean Komsomolskaya Pravda (http://kp.ua/life/577830-na-zakarpate-v-khrame-k-troytse-rastsvely-zasushennye-lylyy).

Aceasta minune este observata deja pentru al 6-lea an la rand. Prima dată cand ea a avut loc in biserica Mănăstirii Krasnogorski ("Dealul Rosu") de lângă Mukacive, în regiunea Transcarpatia, a fost in urma cu sase ani.

Inca din primul an, în timpul Sărbătorii Pascale, crinii au fost asezati in interiorul Icoanei Maicii Domnului "Bucuria Tuturor celor Necajiti", careia biserica ii este inchinata. Cu aproximativ o lună mai târziu, la Sărbătoarea Cincizecimii, florile (care erau complet uscate) au înflorit într-o culoare albă minunată și au umplut biserica cu parfumul lor.

Potrivit staretului Mănăstirii Krasnogorsky, Arhimandritul Ilarion, ideea plasării florilor în interiorul icoanei a aparținut enoriașilor, care au văzut la televizor un raport despre o minune asemănătoare, care avusese loc în satul Kulevcha din regiunea Odessa. Iar la Sarbatoarea Sfintei Treimi, atât clericii, cât și credincioșii, au putut vedea înflorind crinii uscați din Mukacive. Sunt flori tăiate, fără apă sau pământ. Acatistul Sfintei Fecioare a fost oficiat zilnic, insa, in aceasta biserica.

Atât crinii cat și Icoana Maicii Domnului sunt renumiti deja pentru vindecarea mai multor boli. În fiecare an, vechile flori uscate se înlocuiesc în perioada pascală, cu cele proaspat tăiate din grădina mănăstirii. Florile uscate sunt distribuite credincioșilor. Există numeroase minuni si vindecari inregistrate la biserică, privind icoana si acesti crini.

Fenomenul este rar si a fost inregistrat la Mukacive, Kulevcha și pe insula grecească Cephalonia. Mulți preoți au încercat să "puna la înflorit" crinii uscati, în preajma diferitelor icoane, dar minunea pare sa nu aiba loc la intamplare.

În regiunea Transcarpatia nimeni, de altfel, nu s-a decis să experimenteze acest lucru, ci doar s-a incercat respectarea unei tradiții deja stabilite, fiind schimbati crinii o dată pe an. Florile proaspete au fost amplasate în interiorul icoanei, în timpul sărbătorilor pascale. S-au uscat, dar cu puțin înainte de Cincizecime au apărut muguri mari și au inceput să înflorească, cu flori albe extraordinare.

Oamenii din Mănăstirea Krasnogorsky consideră că această înflorire este o minune, fara a fi în măsură să explice fenomenul.

"Enoriașii nu au nevoie de o explicație. Oricine poate veni și poate vedea cu ochii săi, și se va convinge. Asta e indeajuns", notează staretul manastirii. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
112
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10582 sec - PID: 20222