46
FOTO: cu rol de prezentare
Licenta de utilizare: Creative Commons CC0

Mormântul unei sfinte necunoscute a fost descoperit în Israel, in apropierea Marii Galileii, conform unui anunt facut de arheologi, citat de Haaretz (http://www.haaretz.com/archaeology/1.787712) in aceasta dimineata.

Excavarile sunt efectuate de Institutul de Arheologie al Universității din Haifa, sub conducerea Dr. Michael Eisenberg. Hippos a fost parte a Decapolis-ului ("10 orașe"), o regiune din estul Imperiului Roman care cuprindea părți din Israelul de astăzi, Iordania și Siria, fiecare cetate (oras) din Decapolis fiind o cetate-stat autonoma.

Un mormânt nou descoperit in cadrul acestor excavari, insa, a atras atentia arheologilor, avand o caracteristica deosebita fata de cele scoase la lumina pana in prezent: o gaura in partea superioara a sicriului, utilizata cel mai probabil pentru turnarea mirului sau vinului peste rămășițele pamantesti ori, conform unei alte teorii avansate de cercetatori, pentru introducerea unor tije (baghete) in vederea atingerii rămășițelor din interior. Se pare ca acest obicei apartinea primilor crestini, existand convingerea că o tijă care atinge moaștele unui sfânt putea servi drept canal de transferare a sfințeniei.

Conform arheologilor, in cazul sfantului necunoscut, este vorba despre o femeie cu varsta de peste 55 de ani.

In plus, articolul dezvoltat pe aceasta tema de publicatia amintita mai sus, semnat de autoarea Ruth Schuster - corespondent Haaretz - aminteste si o alta concluzie importanta apartinand arheologilor - vizavi de clădirile bisericești descoperite pe sit-ul din Hippos-Sussita (pana in prezent 6 sau 7), ridicate in secolul al VI-lea: prezenta unei toleranțe reciproce în rândul gruparilor creștine timpurii (care nu avea să dureze, pornind de la acceptarea sau neaccpetarea unor diverse interpretări privind natura lui Iisus). O fotografie cu mormantul in cauza, poate fi vazuta dand click AICI!
(LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
47
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08224 sec - PID: 27082