53

Suboro TV - primul canal de televiziune ortodox siriac (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 11 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
FOTO: Ignatius Efrem II
Licenta de utilizare: By Garzo (Own work) [CC0], via Wikimedia Commons

Ce este Suboro TV?


Suboro TV (Suboro înseamnă Buna Vestire) este primul canal de televiziune religios siriac deținut și administrat de Patriarhia Ortodoxă Siriacă a Antiohiei. Prima emisiune este, insa, programata, conform realizatorilor noului post de televiziune, abia pentru data de 25 martie 2018 (la Sarbatoarea Bunei Vestiri).

Postul Suboro TV este independent de orice partid sau mișcare politică, fiind administrat de un consiliu alcătuit din clerici și laici.

Televiziunea Suboro este infiintata ca răspuns la dorința siriacilor și a altor creștini din întreaga lume de a avea un post de televiziune care sa ofere un mediu imparțial de comunicare și sa raspunda nevoii de programe duhovnicesti.
Suboro TV va asigura o acoperire cat mai buna a știrilor și activităților din sanul Bisericii din întreaga lume.

De ce Suboro TV?

Patriarhia intenționează să aibă un canal de televiziune religios siriac privat, încă din 2009, de când Sfântul Sinod s-a decis să exploreze această idee.

În cadrul adunarii Sfântului Sinod din 2015, a fost prezentat un raport privind strategia, iar Arhiepiscopii și-au arătat sprijinul.

"Biserica și poporul nostru, atât din ​​patria noastră cât și din diaspora, sunt afectate negativ de actualul genocid cu care ne confruntăm. Persecuțiile și asimilarea sunt, ambele, pericole care ne amenință existența. Prin urmare, este nevoie de o noua media, un canal care să ne lumineze și să unească oamenii, prin programele sale.
Canalele TV care există deja în rândul poporului nostru siriac fac o treabă bună, au reușit să dezvolte și să răspândească limba, cultura și istoria noastră. Suboro TV va veni ca o completare a acestor canale. Fiecare dintre acestea are o anumita politica și agenda politica proprie. Fiind un canal bisericesc, Suboro TV nu va fi asociat niciunei viziuni sau agende cu specific politic.
Suboro TV va coopera, de asemenea, cu alte canale de televiziune care există, in promovarea limbii, a patrimoniului si culturii siriace".

Misiunea Suboro TV

"Sa producem și sa difuzam programe TV de calitate și integre, care sa fie apreciate și sa satisfaca nevoile spirituale ale poporului nostru siriac. Sa producem programe religioase, culturale și sociale care sa vizeze diferite grupuri din cadrul comunității, cum ar fi copiii, tinerii etc.
Sa raspandim Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos, credința Bisericii și învățăturile Părinților Bisericii Ortodoxe Siriace.
Sa informam restul lumii, despre provocările cu care se confruntă oamenii noștri. Sa promovam înțelegerea multi-culturala și dialogul religios.

Suboro TV va avea studiouri în Liban și Germania și corespondenți în toată Siria, Irak, Turcia și în întreaga diasporă unde locuiesc oamenii noștri.
Programele Suboro TV vor fi transmise prin Satellite Channel și vor fi promovate prin intermediul rețelelor sociale (site web, Facebook, YouTube etc...)

Vrem sa oferim programe orientate catre comunitate, care sa îmbogățeasca poporul nostru siriac, precum și pe cei ce ne vor urmari, non-siriaci."
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Siriace a Antiohiei este Ignatius Efrem al II-lea.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
111
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07635 sec - PID: 11471