37

Pentru prima dată, un film ortodox a fost proiectat într-o închisoare din Bulgaria, în orașul Stara Zagora.

Este vorba despre filmul „Sfântul chirurg“, pe tema Sfântului Luca din Simferopol, el insusi inchis ca prizonier - cu diferenta ca "el a încălcat legea omului [legislația sovietica anti-religioasă] și nu legile lui Dumnezeu".

Organizatorii evenimentului s-au aratat uimiti de faptul ca "deținuții au reacționat negativ atunci când au văzut pasajele din film care aratau cum bolșevicii distrugeau bisericile și icoanele".

Filmul a fost produs cu binecuvântarea Mitropolitului Nicolae de Plovdiv, iar informatia a fost oferita de Patriarhia Ortodoxa Bulara - http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=236033 .

La rândul său, Mitropolitul de Stara Zagora a trimis o scrisoare de felicitare, cu ocazia proiectarii filmului (vezi foto dand click pe adresa: http://new.sliven.net/res/news/236033/18789905_10212989033185172_681976020_o.jpg): 

 „Figura Sfantului Luca din Crimeea detronează multe mituri asociate cu doctrina creștină, care sunt susținute de dușmanii lui Dumnezeu. 

Acest vas mare al Duhului Sfânt și-a exprimat în mod clar gândul că învățătura lui Hristos despre iubire și jertfa nu este o doctrină abstractă si indepartata de viața reală a lumii, ci este o forță eficientă, care poate schimba vieți. 

Luca, aproape contemporan cu noi, a arătat că credința în Dumnezeu nu este ceva din trecut, ci ca ea dă roade si astăzi. Se confirmă faptul că omul poate fi atât om de știință, cat și dedicat lui Dumnezeu. El ne dă exemplul unei combinații intre o carieră strălucită și o viață bună". (LONews)
Mai jos, va oferim trailerul acestui film ortodox:
<iframe width="640" height="360" src=" frameborder="0" allowfullscreen="">

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
120
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08555 sec - PID: 15739