64
Foto: Basilica Sfantului Sange, Bruges - Belgia

Procesiunea a avut loc la orele pranzului. Este vorba despre un obicei străvechi al orașului, procesiunea „Sfântului Sânge“ avand loc la Sarbatoarea Inaltarii Domnului, pe străzile și aleile orașului medieval al Flandrei, în nord-vestul Belgiei.

Obiceiul este unul romano-catolic, iar conform traditiei acestei Biserici, „Sfântul Sânge“ este venerat pe o panza îmbibată cu Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos, oferita de Vatican orașului Bruges în secolul al XIII-lea. Din acel moment, edilii orașului, clerul și poporul si-au dorit ca panza să fie purtata în procesiune în prima zi de luni a lunii mai; procesiunea a fost însă mutata in joia Inaltarii Domnului, pentru a coincide cu o zi de sarbatoare.

Procesiunea porneste de la Bazilica Sfântului Sânge, în fata acesteia fiind prezentate scene din viața lui Hristos, merge pana in cealaltă parte a orașului și se termină în Piața Primăriei, unde episcopul romano-catolic ii binecuvanteaza pe purtatorii relicvei, multi dintre acestia fiind imbracati in costume medievale.

La procesiune participa si mitropoliti ai Bisericii Ortodoxe. In acest an, Mitropolitul Belgiei, Atenagoras, a raspuns, de asemenea, pozitiv invitației episcopului romano-catolic de Bruges, luand impreuna si o maza de pranz festiva.

Conform unui raport al publicatiei frantuzesti Orthodoxie (http://orthodoxie.com/le-metropolite-de-belgique-a-la-grande-procession-de-bruges/) Mitropolitul Belgiei a participat la aceste festivități, pe de o parte pentru a demonstra prezenţa ortodoxă la acest eveniment important din orașul Bruges și, pe de alta parte, pentru a susține relațiile bune cu Biserica locală, in interesul ortodocșilor din regiune. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
117
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08671 sec - PID: 14557