27
TO: Arhiepiscopul de Canterbury 
Licenta de utilizare: By U.S. Department of State from United States [Public domain], via Wikimedia Commons

Vizitatorii Zidului de Vest din Ierusalim au fost martorii unui moment istoric, atunci când Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury, și Ephaim Mirvis, Rabbinul-șef britanic, s-au rugat împreună în fața Zidului.

Este pentru prima dată când un cleric de frunte anglican și un șef-rabin britanic viziteaza împreună Ierusalimul.

Arhiepiscopul s-a aflat într-o călătorie în Iordania și Israel. Durata acestei călătorii a fost de 10 zile. El l-a invitat pe rabin la o intalnire in Ierusalim.

Cei doi au vizitat, de asemenea, o serie de alte locuri sfinte din oraș. Ei au mers la memorialul Holocaustului Yad Vashem.

Pentru Arhiepiscopul de Canterbury, călătoria a fost mai mult decât vizitarea Israelului. El s-a întâlnit cu refugiații din Irak, în Iordania. Acesta le-a cerut creștinilor care suferă să rămână în Orientul Mijlociu, locul nasterii Creștinismului. Această pretentie a fost expusă după ce mai multi refugiați irakieni i-au cerut Arhiepiscopului să-i ajute să părăsească Orientul Mijlociu.

Si Rabbinul Mirvis a avut parte de o zi specială. El a declarat că i-a plăcut sa calatoreasca alaturi de Arhiepiscop prin cartierul evreiesc al orașului. Acesta i-a indicat locurile creștine ale orașului. Rabinul și soția lui trăiesc în Ierusalim de doi ani. El a spus că se bucura de șederea sa aici și ca respira aerul orașului istoric. Plimbarea a culminat cu o rugaciune comuna a celor doi, la Kotel. Rabinul a adăugat că evenimentul poate fi considerat un moment special în istorie.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
140
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14343 sec - PID: 22115