56
FOTO: Manastirea Tuman
Licenta de utilizare: 
By sr:Корисник:Iricigor at sr.wikipedia (here.) [Public domain], from Wikimedia Commons
Aproximativ 10 000 de oameni au venit pe 28 mai 2017 la Mănăstirea Tuman (in centrul Serbiei) pentru a se inchina la Sfantul Iacob. În timpul Sfintei Liturghii a fost citit actul de canonizare.

Sfantul Iacob de Tuman s-a născut în 1894, în satul Kusici, în apropierea orașului Ivanjica. La sfârșitul scolii de nivel secundar, însetat de știință și cunoaștere, el a plecat în Franța, unde a obținut două doctorate, unul în filozofie, la Sorbona, iar altul în Montpellier.

Apoi a lucrat în serviciile diplomatice ale Regatului Iugoslaviei în Franța.

Ulterior, i-a cerut Sfantului Nicolae Velimirovici să-i devină ucenic. După o lungă perioadă de probă, Sfântul Nicolae a acceptat. Deși avea două doctorate, el nu s-a simtit injosit sa faca muncile cele mai de jos. Condițiile de viață erau strict ascetice. Avea doar două vesminte preotesti uzate, nu dormea in pat, dar se odihnea cu rugăciunea pe buze. A avut darul excepțional al tacerii.

Înainte de Al Doilea Război Mondial, a fost redactor al periodicului Bisericii Ortodoxe Sârbe „Misionarul creștin“. Înainte și în timpul Războiului, era cunoscut drept un predicator aprins al credinței, răspândind-o cu un zel apostolic.

Dispunând de o varietate de daruri duhovnicesti, el a avut, intre altele, si darul clarviziunii. Astfel, el a anticipat bombardarea Belgradului și a Mănăstirii Zica... În timpul Războiului, el a vietuit în Mănăstirea Ljubostinja, unde a ramas cunoscut ca mare ascet. Torturat de comuniști, el a decedat în urma bătăilor primite în satul Rabrovo, în februarie 1946. Potrivit voinței sale, a fost înmormântat în Mănăstirea Tuman, din centrul Serbiei.

Moaștele sale sfinte au fost exhumate in data de 21 octombrie 2014. în cadrul acestui eveniment mulți oameni fiind vindecati de bolile lor, in timp ce se rugau la acest nou sfant al lui Dumnezeu. Elevii și studenții primesc ajutor special în apropierea moaștelor sale.

El a fost canonizat în urma Adunarii Episcopilor Bisericii Ortodoxe Sârbe, din mai 2017 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Data de cinstire a sfantului a fost hotarata pentru 21 iulie. Mai multe fotografii pot fi vazute dand click aici!

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
118
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09207 sec - PID: 24199