18

În cadrul ultimei sesiuni, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice (de sub Patriarhia Rusiei) a luat în discutie masurile luate de guvernul ucrainean, considerate a fi împotriva Bisericii si, de asemenea, refuzarea statutului local al Bisericii Ucrainei, si a creat imediat o Reprezentanta pe langa instituțiile europene.

Sesiunea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei a fost prezidata de Mitropolitul Kievului și al Întregii Ucraine, Onufrie, in Mănăstirea Acoperământul Maicii lui Dumnezeu din Kharkov (în clădirea istorică, in care a avut loc pe 27 și 28 mai 1992, Sinodul de la Harkov, în timpul căruia, Mitropolitul Filaret Denisenko a fost destituit și înlocuit de Mitropolitul Vladimir, reafirmand apartenenta fata de Patriarhia Moscovei). Această reuniune a Sfântului Sinod a coincis cu aniversarea acestui eveniment important în istoria Bisericii Ortodoxe Ucrainene. Membrii Sinodului au menționat curajul și fermitatea membrilor acestui Sinod in păstrarea sobornicitatii și a Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice.

Pornind de la examinarea inițiativelor legislative considerate a fi îndreptate împotriva Bisericii și transmise Parlamentului în februarie și aprilie 2016, membrii Sfântului Sinod au constatat că adoptarea proiectelor legislative 4128 și 4511 poate duce la animozitati religioase, discriminare, încălcarea libertății de conștiință și de religie. Participanții la reuniune si-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilele consecințe negative în societatea ucraineană, în cazul în care aceste proiecte de legi ar fi adoptate, ele vizand in general, conform reprezentantilor Bisericii, interzicerea functionarii legale a gruparilor religioase considerate ca apartinand "statelor agresoare" ale Ucrainei si, totodata, trasferul de proprietate asupra sfintelor lacasuri. In ultimele saptamani, mai multe Patriarhii ortodoxe - intre care Antiohiana, Sarba, Ceha - au comentat negativ proiectele legislative in cauza, transmitand scrisori de sustinere Patriarhului Kiril al Rusiei.

S-a facut referire, de asemenea, la situația care a apărut după refuzul de înregistrare a statutului comunităților Bisericii Ortodoxe Ucrainene, participanții la reuniune avertizand asupra interferenței Ministerului Culturii din Ucraina în funcționarea administrației de stat regionale, în scopul blocarii înregistrarii statutului comunităților menționate. Ierarhii au subliniat inadmisibilitatea unor astfel de interferențe, exprimandu-si îngrijorarea in acest sens, și au cerut reprezentanților organelor de stat sa opreasca actele ilegale împotriva Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

Pornind de la necesitatea cunoașterii poziției Bisericii Ortodoxe Ucrainene privind convingerile religioase, sociale și politice, Sfântul Sinod a decis, prein urmare, să se stabilească o Reprezentanta a Bisericii Ortodoxe a Ucrainei pe langa instituțiile europene. Președintele Reprezentanței a fost numit în persoana Arhimandritului Victor (Kotsaba), funcționar al Eparhiei Kievului.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
141
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10919 sec - PID: 8260