13

AURORA PRIZE ii aduce laolalta pe armeni si grec-ortodocsi (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 11 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
FOTO: Ravished Armenia AURORA Martikanyan
Licenta de utilizare: 
By Arthur R. Rice, Campbell Studio 538 Fifth Avenue New York New York, courtesy of the Apkarian and Russell Archives (http://groong.usc.edu/orig/ak-20101220.html) [Public domain], via Wikimedia Commons 

La Tronul din Etchmiadzin, Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul tuturor Armenilor l-a primit pe Mitropolitul grec-ortodox Anthimos de Alexandroupolis, din nordul Greciei, si pe Arhimandritul Ireneu, care au călătorit în Armenia pentru a participa la ceremonia de decernare a Premiilor Aurora. Conform unui raport al Bisericii Armene (http://www.armenianchurch.org/index.jsp?sid=3&nid=3482&y=2017&m=4&d=28), ei au fost însoțiți de Rev. Pr. Khoren Arakelyan, Vicar al Diecezei Armenilor din Grecia.

Mitropolitul Anthimos i-a transmis patriarhului armean calde salutari din partea Preafericitului Ieronim II, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Grecii.

Mitropolitul Anthimos a amintit perioadele întunecate din istoria popoarelor armean și grec, observând cu satisfacție că, în ciuda tuturor provocărilor, cele două națiuni cladesc astazi o viață pașnică și prosperă.

La întâlnire a participat si Rev. Pr. Shahe Ananyan, director al relațiilor ecumenice, și Rev. Pr. Isahak Poghosyan, primat al eparhiei armene din Bulgaria.

Premiile Aurora pentru trezirea umanității, reprezinta premii umanitare internaționale anuale, inițiate pentru recunoașterea și exprimarea recunoștinței acelor indivizi sau organizații curajoase care au avut impact asupra păstrării vieții umane și a avansării cauzelor umanitare.

Premiul cel mare este acordat în numele supraviețuitorilor genocidului armean și in semn de recunoștință față de salvatorii lor.

Ceremonia de premiere Aurora are loc anual in Erevan, Armenia, începând cu 24 aprilie 2016.

Laureatul Premiului primește un grant de 100.000 de dolari, precum și posibilitatea de a nominaliza organizații care i-au inspirat munca, pentru un premiu de 1.000.000 $.

Premiul este numit după Arshaluys Mardikyan, care, după ce a supraviețuit genocidului armean, a scăpat din sclavie și a plecat în lume, ajungand în S.U.A. și luandu-si numele de Aurora Mardiganian.

Ea a scris o carte, numită "Ravished Armenia" (foto), care prezintă aceste evenimente groaznice. Această carte a devenit apoi un scenariu pentru filmul în care a jucat Aurora. Timp de mulți ani, acest film a fost popular în Statele Unite și a jucat un rol enorm în sensibilizarea publicului cu privire la genocidul armean. (LONews)

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
64
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09306 sec - PID: 25728