17

Festivalul Culorilor - Biserica acuza manifestarea demonica (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 11 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
De curand, mai exact din 2014, Festivalul Culorilor si-a facut aparitia si in Romania, el gasindu-si repede loc in presa laica, mai ales ca organizatorii acestuia au lansat mai multe apeluri pentru cei interesati de promovare.

Ceea ce stiu, insa, prea putin romanii, este ce origini are acest Festival, si ce presupune, de fapt, "bucuria" de a te folosi de prafurile colorate.

In ultimele zile, Eparhia de Celyabinsk a Bisericii Ortodoxe Ruse a venit cu mai multe lamuriri in acest sens, sesizand totodata procuratura (http://mitropolia74.ru/novosti/obrashchenie_missionerskogo_otdela_chelyabinskoy_eparkhii_o_vserossiyskom_festivale_krasok/)
să analizeze "partea de conținut" a Festivalului Culorilor, care s-a organizat in acest week-end in intreaga Rusie, temandu-se că ar putea pune în pericol "securitatea națională a Rusiei" și "ar diviza poporul".

Potrivit Biroului de Misiune al eparhiei, Festivalul Culorilor era cunoscut anterior sub denumirea de "Festivalul Holi al culorilor", dedicat unui personaj feminin demonic, Holika, ars, cu a carui cenusa adeptii sai isi frecau corpul. In Romania, in prezent, Festivalul nu se sfieste sa poarte exact acest nume, insa in Rusia, treptat, pentru a nu-si mai dezvalui originea si sensul, a ramas doar cu numele de "Festivalul Culorilor".

Prin urmare, Eparhia ii acuza pe organizatori ca, intre timp, au schimbat numele Festivalului, "incercând să-l prezinte ca pe un divertisment secular inocent, o distracție pentru tineri".

Festivalul Culorilor se tine in scoli din Rusia, adolescentii petrecand, dansand si aruncand cu vopseluri unii asupra altora - fabricate special din amidon pentru a nu fi nocive, de diferite culori.

"Înșelăciunea care însoțește Festivalul Culorilor dezvaluie caracterul evenimentului și minciuna organizatorilor săi, care încearca prin orice mijloace să impună poporului nostru, în special tinerei generații, valori străine, o spiritualitate ostilă și sa o faca sa cheltuiasca cu ea", mai spune Biroul eparhial de Misiune.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
74
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.08204 sec - PID: 25354