55

Ministerul spaniol al Sănătatii și Biserica Catolică fac schimb de documente referitoare la mii de copii care au fost furati din spitalele din Spania de-a lungul mai multor decenii.


O investigatie pe aceasta tema a fost pornita de un europarlamentar britanic, după ce a fost avertizat de un caz din anul 1992 (vezi ca sursa pagina de twitter originala):


Rețeaua secretă pare sa fi fost alcatuita din călugărite catolice, medici și moașe, in prezent banuindu-se, conform rapoartelor presei internationale, ca ar avea radacini inca din epoca generalului Franco.

Se crede că până la 300.000 de copii au fost luați de la părinții lor originali și acordați celor considerați mai merituoși. Practica a început în timpul erei generalului Franco, un catolic devotat care a condus o dictatură de dreapta în Spania între 1939 și anul mortii sale 1976, aparent binecuvantand practica de luare a copiilor de la mamele considerate prea tinere, prea sărace sau cu medii politice îndoielnice, si de oferire a acestor copii unor mame care sustineau regimul, care nu puteau avea copii în mod natural.

Se pare, insa, ca aceasta retea coruptă a călugărițelor și moașelor a continuat multă vreme după moartea lui Franco, urmarindu-se mai ales profitul financiar.

In aceste zile, Biserica Catolică s-a aratat dispusă să colaboreze cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul Justiției, punand la comun toate arhivele proprii. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
98
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.1456 sec - PID: 20700