102
FOTO: Autobuz incendiat
Drept de publicare acordat LONews sub licenta:
By Ivan Esquivel [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Militanții au atacat, astazi, vineri, 26 mai 2017, un autobuz plin cu creștini ortodocsi copti, pe drumul spre Manastirea Sfantul Samuel din estul guvernatorului El-Minya din Egipt, vineri 26 mai 2017.

Autobuz cu crestini, atacat in El-Minya, Egipt

Conform unui raport al publicatiei Ahram, care continua sa fie up-datat si la aceasta ora, (http://english.ahram.org.eg/NewsContent/1/64/269551/Egypt/Politics-/UPDATED--killed,--injured-in-attack-on-bus-carryin.aspx) cel puțin 28 de persoane au fost ucise și alte 23 au fost ranite.

Atacatorii inarmati au deschis focul din trei autovehicule 4x4, tragand la intamplare asupra autobuzului care ii transporta pe copti.

Un microbuz si alte doua masini au fost avariate. Printre cei ucisi se numara si copii. Incidentul din Minya este cel mai recent atac asupra creștinilor din Egipt.

Crestinii copti sunt adesea ținte ale atacurilor ucigatoare efectuate de mai multe grupari extremiste, în Egipt (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Președintele Abdel-Fattah El-Sisi a cerut o întrunire de urgență a celor preocupati de probleme de securitate, pentru urmărirea atacatorilor.

Într-o declarație a Președinției, El-Sisi a cerut, de asemenea, autorităților să ia toate măsurile necesare pentru a-i ajuta pe răniți și a-i aresta pe atacatori. Trei copii au supravietuit atacului. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
149
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09359 sec - PID: 9209