105
Consiliul de Migrație al Suediei s-a trezit in mijlocul unui foc de artificii, in urma lansarii - acum deja obișnuitului - test de verificare a cunoștințelor privind Crestinismul, in cazul solicitantilor de azil religios, prin intermediul chestionarelor. 

Această practică a socat pana si cea mai laica societate a Suediei, fiind condamnată ca "absurdă" și "ridicolă".

Pe scurt, solicitantii de azil care se convertesc la Creștinism și cauta gazduire din cauza persecuțiilor religioase cu care se confruntă în țările lor de origine, sunt supusi unor chestionare dificile privind aspectele credinței creștine, a raportat radiodifuzorul național suedez SVT (https://www.svtplay.se/).

Potrivit SVT, citat de Sputnik (https://sputniknews.com/europe/201705161053652392-sweden-faith-quizzes/), testele religioase sunt chiar complicate, iar practica in cauza - apreciata ca "oribila" - a fost condamnată sever de avocații suedezi și de membrii clerului, care susțin că sunt verificate, mai degrabă, cunoștințe tehnice, decât credința. Cu toate acestea, precizia răspunsurilor solicitanților de azil devine decisivă pentru verdictul Consiliului de Migrație.

Valul de reactii in urma procedurii, insa, nu s-a oprit aici, in prezent unele parohii suedeze începand să pregătească adevarate manuale și cărți, care sa vina in ajutorul solicitanților de azil.

Oficialii Bisericii Suedeze s-au declarat si ei sceptici, cu privire la "testarea creștinătății", și au pus la îndoială mai ales competența Comitetului de Migratie, atunci cand vine vorba despre problemele religioase.

"Mai exact, ce cunoștințe are insusi Consiliul Migrației, despre religie și credință?", se intreaba Hans-Erik Nordin, episcop al Diecezei de Strängnäs, retoric, într-un interviu pentru ziarul Dagen (http://www.dagen.se/biskop-och-advokat-kritiserar-migrationsverkets-kristendomsprov-1.967109).

De asemenea, un ONG care se preocupa de politicile de migrație din Suedia, intitulat "Refugiați, bine ați venit in Suedia", a atacat interogatoriile religioase ale Consiliului de Migrație, pe contul propriu de Twitter, susținând că sunt testate doar cunoștințele biblice, si nicidecum credința.

Vestea chestionarelor religioase a scos social-media suedeza la inaintare, mulți utilizatori susținând că practica este "bizară" și incongruentă cu profilul Suediei ca țară seculară.

Cu toate acestea, Consiliul Migrației și-a apărat interviurile sale religioase, susținând că reprezinta doar o parte din procedura generală de evaluare. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
252
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08789 sec - PID: 4273