52

CNN numeste turlele unei renumite biserici ortodoxe, minarete islamice (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 11 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Exprimandu-se gresit, CNN a numit turlele renumitei Catedrale rusesti Sfantul Vasile din Moscova, ilustrate pe coperta revistei săptămânale TIME, drept: "minarete".

Greseala a fost raportata imediat de publicatia ruseasca de stiri Sputnik News, (https://sputniknews.com/art_living/201705181053753230-cnn-domes-minarets/), aceasta amintind ca definiția de minaret este folosită doar în arhitectura islamică.

Minaretul, intr-adevar, reprezinta o parte integrantă a moscheii și nu are nimic de-a face cu o biserică creștină.

Greșeala publicată pe site-ul CNN, a fost văzută de șeful adjunct al Biroului Agenției Bloomberg din capitala Rusiei, Scott Rose. Acesta a postat imediat o fotografie cu publicația originală, pe pagina proprie de Twitter:
Noua editie a actualizat articolul și a corectat greșeala, publicand o "Clarificare: Această relatare a fost actualizată, pentru a descrie cu mai multă exactitate arhitectura rusească", arata comentariul publicat in pagina CNN de aici: http://edition.cnn.com/2017/05/18/politics/white-house-russia-time-cover/.

Noua versiune utilizează formula: "onion domes", pornind de la forma de ceapa (onion) a cupolelor, care de regula acopera bisericile rusesti, dar nu numai.

Conform Sputnik News, anterior, se raportase că săptămânalul american TIME a plasat pe copertă o imagine a Casei Albe, care se transforma treptat (in fade - tranzitie grafica) în Catedrala Sfantul Vasile din Moscova. Ea va putea fi vazuta abia in cateva zile, fiindca revista urmează să fie publicată pe 29 mai 2017.

Fotografia care prezinta transformarea in cauza face referire, cel mai probabil, la noile tendinte crestine manifestate la Casa Alba de la alegerea noului Presedinte, cat si la deschiderea pe care acesta a manifestat-o deja fata de o prietenie largita, la nivel politic, cu Federatia Rusa.

Cu toate acestea, confuzia intre "turla" unei biserici ortodoxe si "minaretul" unui edificu islamic, cu greu poate fi scuzata, mai ales in conditiile in care lumea actuala este ghidata in mod intentionat spre o manifestare religioasa confuza (confuzie exprimata deseori prin cuvinte de genul 'toleranta', 'fratietate', 'Un Acelasi Dumnezeu', 'convingeri personale" etc) care sa justifice, la o scara mult mai mare decat pana in prezent, ateismul. (LONews)

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
76
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11508 sec - PID: 11469