27
FOTO: Sit-ul Beit Semes
Drept de publicare acordat LONews sub licenta: 
By AVRAHAM GRAICER (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Arheologii care efectueaza sapaturi in Beit Semes, situat la vest de Ierusalim, in Israel, au descoperit un drum din perioada romană, în apropierea autostrăzii moderne 375.

Excavația a fost efectuată de Autoritatea pentru Antichități din Israel (IAA), în vederea instalarii unei conducte de apă spre Ierusalim.

Drumul vechi de 2.000 de ani avea o lățime de 6 metri și se întindea pe o distanta de aproximativ 1,5 km.

Potrivit directorului de excavari al IAA, Irina Zilberbod, care a emis un comunicat de presă pe aceasta tema, drumul a fost construit pentru a conecta o așezare romană de lângă Beit Semes, cu un drum imperial roman important.

Drumul imperial roman se crede că a fost construit în jurul perioadei în care împăratul Hadrian a vizitat provincia Iudeea, anul 130 era noastra, înainte de izbucnirea revoltei Bar-Kokhba.

Comunicatul de presă al IAA descrie rețeaua de drumuri apăruta în perioada romană:
"Până acum 2000 de ani, majoritatea drumurilor din țară erau de fapt trasee improvizate. Totuși, în perioada romană, ca urmare a campaniilor militare și a altor campanii, rețeaua de drumuri națională și internațională a început să fie dezvoltată într-o manieră fără precedent. 
Guvernul roman era conștient de importanța drumurilor, pentru buna funcționare a imperiului. Din drumurile principale, existau rute secundare care conduceau la așezările în care erau cultivate toate produsele agricole. 
Cerealele, uleiul și vinul, care constituiau principala dietă la vremea respectivă, erau transportate de-a lungul rutelor secundare din împrejurimile satelor și, apoi, pe drumurile principale către piețele mari din Israel și chiar și din străinătate".

Intre descoperirile facute odata cu scoaterea la lumina a pietrelor de pavaj ale drumului roman de la Beit Semes, se numara si o monedă a prefectului roman din Iudeea, Pontius Pilat (29 era noastra), o monedă a regelui iudeu Agrippa I (41 era noastra), o monedă din anul 2 al Marii Revolte (67 era noastra) și o alta monedă datată din perioada Umayyad (661-750 era noastra).

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
53
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10781 sec - PID: 19485