15

In data de 9 mai 2017, cand in Rusia este cinstita Ziua Victoriei, 14.000 de soldați din Cel de-Al Doilea Război Mondial au fost comemorati in Manastirea "Schimbarea la Fata" din Valaam.

„Sunt câțiva ani buni, de cand Manastirea a lansat o adresă specială, pentru corespondenta pe tema comemorarii acestor soldați din cel de-Al Doilea Război Mondial.
Peste 4.000 de scrisori din toată lumea ortodoxă au fost primite și, în fiecare, au fost amintite nume, fapte, comentarii" - explica serviciul de presă al mănăstirii.

Realizarea acestui Sinodic (o lista cu nume comemorate în cadrul Slujbelor Sfintei Liturghii si a Pomenirii) al tuturor „celor care au luptat pentru victorie, care si-au dat viața pe câmpul de luptă, care au murit in urma rănilor sau a foamei, care au fost torturați și uciși în captivitate și in lagărele de muncă forțată", a fost initiativa acestei mănăstiri.

14 087 de nume apar în acest Sinodic. Ceea ce este si mai interesant, insa, este faptul ca această listă este citită în întregime în Ziua Victoriei.

Printre nume, sunt comemorati apărători ai Moscovei și Leningradului, cei care au căzut în apropierea Rjev [oraș din regiunea Tver. Pierderile Armatei Sovietice au fost estimate la 2 milioane de oameni. Acest oraș a fost ras cu totul de pe fata pamantului, ajungand de la 40.000 la 248 de locuitori], în bătăliile din Kursk, Berlin și în zilele lui mai 1945.

Au existat, de asemenea, printre aceste nume, si cele ale celor 36 de soldați care au murit din cauza rănilor lor și sunt îngropati la Valaam. Acești soldați apartineau Diviziei Pușcași 168TH, înființata în toamna anului 1939 în Cerepovets.

Calugarii au ridicat un monument cu numele luptătorilor acestei Divizii, iar in cimitirul numit „Egumenul“ a fost ridicată o cruce-memoriala cu numele militarilor invalizi morti in perioada 1950-1984 in casa invalizilor, ridicata in Valaam de regimul sovietic.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
42
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09114 sec - PID: 8370