25

Biserica Ortodoxă și arta stradală nu par să meargă mână în mână, dar o colaborare recentă între un artist stradal provincial și un preot ortodox a dovedit o excepție de la această regulă.

Luna trecuta, un artist "Rimrus" din orasul Volgodonsk, din sudul Rusiei, a observat ca zidul care inconjura o biserica ortodoxa din orasul sau natal fusese acoperit de graffiti si a decis sa faca ceva.

Într-o scrisoare adresata preotului local, Rimrus a sugerat bisericii să acopere graffiti-ul cu propria sa artă stradală și a propus un desen. Preotul i-a acordat imediat permisiunea și chiar s-a oferit să ofere vopsea artistului.
Rezultatul muncii lui Rimrus? Un graffiti multi-color (foto) care reda: "Dumnezeu este iubire".

După cum a explicat Rimrus, într-un post de pe forumul online Pikabu, după ce a primit permisiunea scrisă din partea preotului, a petrecut trei zile lucrând la acoperirea respectivului zid. Mulți trecători au susținut munca sa, în timp ce unul singur a respins-o și l-a amenințat că a sunat deja la poliție. După finalizarea lucrarii, Rimrus a primit trei mulțumiri - prin intermediul a trei prajituri tradiționale de Paști, primite de la femei locale.

Explicând motivația sa de a picta ceva pentru Biserică, Rimrus a declarat că "i-a plăcut ideea de a reuni ceea ce pare imposibil".

El a susținut, de asemenea, că o astfel de colaborare cu Biserica Ortodoxă a fost prima de acest gen din Rusia, dacă nu chiar din lume.

Rimrus se descrie pe sine ca fiind un "credincios neînchipuit" și este critic în relatia sa cu Biserica. În scrisoarea sa către preot, Rimrus a acuzat Biserica de "inactivitate" și de "îndepartare de popor".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
60
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08476 sec - PID: 27853