40

Astăzi, in jurul orei 12:00, la Alba Iulia, va avea loc un eveniment academic de excepție: ceremonia de acordare a titlului Doctor Honoris Causa, domnului profesor Radu Ciuceanu.


Radu Ciuceanu este unul dintre ultimii reprezentanți ai luptei de rezistență anticomunistă și unul dintre puținii supraviețuitori ai Experimentului Pitești care au avut de suportat, din motive politice, detenția și metodele de reeducare și de exterminare experimentate în Gulagul românesc, dupa cum ne-a informat Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia.

Radu Ciuceanu, cunoscut politician și istoric român, a fost eliberat dupa 15 ani de detentie, iar dupa 1989 a facut parte din primul guvern postdecembrist al Romaniei, in legislatura 1990-1992 fiind ales în județul Alba pe listele PNL( vicepreședinte al Camerei Deputaților), iar in legislatura 2000-2004 deputat în județul Olt, pe listele PRM. Astazi, Radu Ciuceanu ocupa functia de director al Institutului Național pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române, fiind Doctor in Istorie, din anul 1998.

Evenimentul se desfasoara cu ocazia derularii in prezent a celui de-al XVI-lea Simpozion Internațional al Facultatii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Intr-un mesaj al Facultatii de Teologie din Alba Iulia, semnat de Pr. Lect. Univ. Dr. Alexandru Moldovan, si publicat de Arhiepiscopia de Alba se specifica: 
"Pentru calitatea și integritatea sa morală și pentru valoarea demersurilor sale științifice, facultatea noastră a propus Universității '1 Decembrie 1918' acordarea titlului 'Doctor Honoris Causa' Domniei Sale [Radu Ciuceanu - N.Red.], dorind să omagieze, prin acest gest, nu doar un om de o înaltă ținută morală și o carieră nobilă, ci și un 'mărturisitor' al valorilor umane și creștine, care a dus o luptă alături de alți mărturisitori 'pentru libertatea și demnitatea noastră'".
In prima parte a zilelor de 8-9 mai, lucrările Simpozionului Internațional s-au desfășurat în plen, iar in a doua parte a lor, pe ateliere de lucru, reunind in aceasta perioada, in municipiul de reședință al județului Alba, in zona de sud-vest a Transilvaniei si pe malul râului Mureș, ierarhi și teologi, profesori universitari din țară și străinătate, oameni de cultură, clerici, studenți.

Pe pagina de fata, va recomandam un material video realizat cu ocazia acordarii titlului de Doctor Honoris Causa al Universității "Ovidius", Dlui. prof. Radu Ciuceanu, in urma cu aproape exact 1 an, pus la dispozitie de Biroul de Comunicare al Arhiepiscopiei Tomisului.

<iframe width="640" height="360" src=" frameborder="0" allowfullscreen="">

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
163
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.0913 sec - PID: 8951