32

Președintele Donald Trump a semnat un ordin executiv, încercând să depaseasca o lege veche de zeci de ani care interzice discursul politic în lacasurile de cult.

Grupurile aparatoare ale drepturilor civile au promis, imediat, să il atace în judecată.


Discursul politic devine permis in Biserica: TRUMP semneaza un nou ordin executiv

Ordonanța executivă va "împiedica Amendamentul Johnson să interfereze in drepturile Primului dvs. Amendament" și, astfel, să nu mai "vizeze Bisericile și organizațiile religioase pe tema discursului politic. 

Nimeni nu ar trebui să-i cenzureze pe predicatori, sau sa ii vizeze pe pastori", a spus Trump, ovationat in picioare

Acesta a mai solicitat, Departamentului de Justiție, "să elaboreze noi reguli, prin care sa fie asigurata acordarea de protecție religioasa tuturor americanilor".

"Părinții noștri fondatori au crezut că libertatea religioasă este in atat de mare masura fundamentală, încât au consacrat-o în Primul Amendament al Constituției noastre mari și iubite", a spus Trump.

"Totuși, de prea mult timp Guvernul Federal foloseste puterea statului, ca pe o armă împotriva oamenilor credinciosi, agresiunea și chiar pedepsirea americanilor pentru urmarea credinței lor religioase. Asta se întâmplă".
Amendamentul Johnson - pe care Trump l-a numit "foarte, foarte nedrept" - este o lege din 1954, care interzice organizațiilor scutite de taxe, cum ar fi gruparile religioase inclusiv Bisericile, să se angajeze în susținerea deschisă sau campania candidaților politici, printre alte activități politice.

"Niciun american nu ar trebui să fie obligat să aleagă între dictatele Guvernului Federal și principiile credinței personale", a spus Trump.
Pe aceeasi tema, in ultimele ore, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a semnalat publicarea unui articol care are drept titlu cuvintele rostite de Președintele SUA, Donald Trump, în cuvântarea pe care a ținut-o joi, 4 mai 2017, înainte de a semna Ordinul Executiv privind Libertatea Religioasă.: "LIBERTATEA ESTE UN DAR DE LA DUMNEZEU, NU DE LA GUVERN" . Articolul recomandat a fost publicat in paginile Protopopiatului Ortodox Avrig, sub semnatura Pr. Prof. Ion Ciungu, si poate fi accesat dand click aici.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
129
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.14125 sec - PID: 8091