33

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I va efectua, incepand de maine, o serie de vizite patriarhale și pastorale în zona Smirnei, la invitația primarilor și altor organisme din regiune, precum și la solicitarea comunității ortodoxe reconstituite a orașului.

Astfel, pentru a treia oară în acest an, va exista o vizită a Patriarhului pe taramul Ioniei.


Patriarhul Bartolomeu viziteaza Smirna, in perioada 7-10 mai

Programul, incepand cu data de maine, 7 mai 2017, si finalizandu-se in ziua de miercuri 10 mai 2017, va consta în întâlniri cu autoritățile locale, dar și in slujiri liturgice.

În plus, acest program include participarea Patriarhului la cel de-al treilea Congres Aghiografic pe tema „Părinții Apostolici și epoca lor“, care se va tine în Smirna.

Patriarhul Bartolomeu va sosi pe Aeroportul din Smirna, în după-amiaza zilei de duminică, și il va părăsi imediat, pentru satul montan Çirkince, de lângă Efes, unde va oficia Slujba Vecerniei, în Biserica Sfantul Ioan Botezatorul.

Sfanta Liturghie, pe locul mormantului Sfantului Apostol Ioan 

Luni, in ziua de cinstire a Sfantului Apostol Ioan Teologul, Patriarhul va prezida Sfânta Liturghie în bazilica creștină timpurie din Efes, pe locul mormântului sfântului. Acolo, Patriarhul va efectua vizite de protocol la sub-prefectul regiunii și primarul Efesului.

În cele din urmă, la orele serii, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu va proclama sfârșitul celui de al treilea Congres Aghiografic/

Vecernie intre ruinele Bisericii celui de-Al Treilea Sinod Ecumenic

Inainte, insa, de a participa la incheierea Congresului, mai aflam ca, in după-amiaza zilei de luni, Patriarhul Bartolomeu va prezida Slujba Vecerniei, chiar în interiorul ruinelor vechii Biserici a Maicii Domnului, asezata pe sit-ul arheologic din Efes  - Biserica celui de-Al Treilea Sinod Ecumenic.

Marți 9 mai 2017, Patriarhul va participa la Sfanta Liturghie oficiata în Biserica Sfantul Constantin, din Menemeni. El se va întâlni, în aceeași zi, cu primarul din Menemeni, primarul și prefectul de Smirna.

Vecernie ortodoxa, in biserica romano-catolica Sfantul Policarp

In seara aceleiasi zile de marti, Patriarhul Bartolomeu va prezida Slujba ortodoxa a Vecerniei, în Biserica romano-catolică Sfantul Policarp.

Înainte de a pleca spre Constantinopol, Patriarhul va mai vizita si Peninsula Karaburun.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
102
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.11306 sec - PID: 23699