17

Deja de cateva luni, municipalitatea Dečani refuză în mod deschis să pună în aplicare decizia finală și obligatorie a Curții Constituționale din Kosovo, care, în iunie anul trecut, a confirmat drepturile de proprietate ce revin mănăstirii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).


Noi amenintari la adresa Manastirii Decani din Kosovo

Conform unui comunicat emis in ultimele ore de Eparhia de Prizren, in loc sa respecte legea, un grup de naționaliști albanezi, de mai multe săptămâni, amenința în presa din Kosovo ca va demara o actiune de blocare a accesului in mănăstire.

Biserica Ortodoxă Sârbă salută comunicatul oficiului Uniunii Europene din Kosovo, care a solicitat pe 20 aprilie 2017 punerea în aplicare urgentă a deciziei hotărârii în favoarea mănăstirii, și a condamnat lansarea avertismentului privind blocarea manastirii și, de asemenea, celelate amenințări la adresa acestui lacas sfânt.

„Orice încercare de blocare a libererei circulatii si a accesului credincioșilor și turiștilor, vor fi un exemplu flagrant de încălcare a legii și un indicator al intoleranței religioase și etnice în această regiune, care a ramas neschimbată în ultimii 18 de ani.

Obstrucționarea deciziei Curții Constituționale a Kosovo și amenințarea cu folosirea violenței împotriva unui sit sfânt creștin și monument UNESCO, reprezinta o mare preocupare pentru toți locuitorii din Kosovo și Metohija și pune în pericol viitorul acestora", se arata în comunicatul de presă emis de Secretariatul Eparhiei ortodoxe de Ras și Prizren a Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
128
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16443 sec - PID: 15739