42
Data/interval orar: 5 mai 2017/ între orele 11-13
Locația: Fierăria funcţională, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, strada Pădurea Dumbrava, nr. 16-20, Sibiu
Fierar/Potcovar: Nicolae Hunuzău din comuna Chirpăr, judeţul Sibiu

Atelier de potcovit, la Muzeul ASTRA

Potcovirea unui cal, o activitate tot mai rar întâlnită la noi în ţară, va putea fi văzută la Fierăria funcţională din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, astazi, vineri 5 mai 2017, între orele 11-13. 

Nicolae Hunuzău din comuna Chirpăr, judeţul Sibiu, unul dintre ultimii fierari/potcovari din România va pregăti şi va „încălţa” un cal al Muzeului ASTRA, cu potcoave de vară. 

,,Potcovarul satului avea un dublu rol în îngrijirea animalului: pe lângă confecţionarea şi montarea potcoavelor, acesta se preocupa în mod constant şi de sănătatea şi curăţenia copitei, de aceea mai era numit şi doctorul cailor. 

Astăzi, caii se întâlnesc în număr mic în comunităţile rurale, drept urmare şi cererea de potcovire a scăzut. 

Dacă în trecut fiecare sat avea cel puţin un potcovar, în zilele noastre, gospodarii vin de la câteva comune distanţă, pentru a se îngriji de animalele lor, la un meseriaş tot mai greu de găsit.”, a declarat Oana Burcea, muzeograf C.N.M. ASTRA.
Atelierul de potcovit face parte din programul „Animă ASTRA” şi reprezintă una dintre acţiunile Muzeului ASTRA de promovare a meşteşugurilor şi a meşteşugarilor autentici.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
183
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09416 sec - PID: 9124