33

Primul studiu efectuat vreodata in SUA, privind evanghelizarea și misiunea externă în parohiile ortodoxe din această țară, a fost publicat, in aceste zile, de către Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii.

Raportul, care contine 200 de pagini, intitulat „Mergeti si faceti ucenici in toate neamurile: evanghelizare și misiune externă în parohiile ortodoxe din Statele Unite ale Americii", analizează practicile și strategiile dezvoltate de unele parohii ortodoxe care pot fi considerate a fi "exemplare" în eforturile lor misionare și de misiune externă.

Intre altele, raportul cuprinde, prin urmare „secretele“ unei parohii care atrage și primeste noi membri, cateva pratici de intampinare a celor care vizitează parohia pentru prima dată și a celor care pun întrebări despre credință, modul prin care parohiile pot ajunge la un angajament ridicat al membrilor lor în viața parohială, semnele distinctive ale educației religioase în parohii, „lecții“ pe care ierarhii Bisericii (episcopi) le pot învăța de la parohiile „exemplare“.

La acest studiu au participat cele 7 jurisdicții ortodoxe din Statele Unite. Raportul a fost elaborat de către Alexei Krindatch, coordonator de cercetare al Adunării, în colaborare cu părintele Eric Tosi (OCA), Părintele John Parker (OCA) și Adam Roberts (Arhiepiscopia Antiohiei).

Studiul a fost inițiat și finanțat de către Comitetul pentru Agențiile și Organizațiile Autorizate (comisie a Adunării Episcopilor Canonici din Statele Unite, prezidata de Episcopul Nyssei, Grigorie).

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
219
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.13707 sec - PID: 4648