14

Bazilica bizantina, descoperita pe terenul unei tabere de copii (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 12 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Un monument istoric unic a fost descoperit în timpul săpăturilor efectuate pe teritoriul taberei de copii din Crimeea "Artek". Fundația recent descoperită a unei bazilici bizantine a fost datată în secolul al VI-lea și este considerată deja a fi una dintre cele mai valoroase artefacte creștine descoperite in Crimeea în vremuri recente, potrivit directorului "Artek", Alexei Kaspjak, care a vorbit la Forumul Internațional Economic Ialta III.


Bazilica bizantina descoperita in tabara de copii Artek, din Crimeea

Kaspjak a menționat că arheologii continuă să studieze, de asemenea, vechiul Cimitir Tătar din Crimeea, parțial amplasat tot pe teritoriul Artek.

"Aceste monumente antice, descoperite, vor fi păstrate atent ca obiecte ale patrimoniului cultural-istoric al Crimeii și al întregii Rusii", a declarat directorul.

El a explicat că cercetarile arheologice se desfășoară pentru prima dată în istoria de 91 de ani a centrului de copii, ca parte a reconstrucției taberei, in vederea ridicarii uneia care sa găzduiasca 1.000 de copii.

Conducătorul cercetărilor desfasurate pe sit-ul arheologic, Anna Mastikova, explică faptul că fundația bazilicii a fost realizata în secolul al VI-lea, bazandu-se pe ceramica locala. Potrivit acesteia, lucrul la sapaturi ar trebui sa fie finalizat pana pe 11 mai.

"Teritoriul pe care se afla biserica, in mod clar, nu va fi acoperit de noua constructie.
Se va lua o decizie privind fezabilitatea transformării în muzeu. Experții în conservare și restaurare vor veni aici. Biserica va fi inclusa în cadrul spatiilor arhitecturale pregătite pentru expunere", a declarat Mastikova.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
44
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09727 sec - PID: 14611