28

Sanctitatea Sa Tawadros al II-lea, Papa al Bisericii Ortodoxe Copte, l-a primit, in aceste zile, pe Papa Francisc, la Cairo, in Egipt.

Intr-o declarație comună, ambele Biserici au fost de acord să recunoască in comun botezul. O reuniune comună a diferitilor prelați creștini a avut loc sub patronajul Papei Tawadors al II-lea al Alexandriei.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I (foto), Papa Theodoros al II-lea al Alexandriei si alti diferiti prelați romano-catolici și anglicani au participat la întâlnirea ecumenică.
Gestul vine la 44 de ani după ce Papa Paul al VI-lea se intalnea cu anteriorul Papa ortodox-copt Shenouda al III-lea. Intâlnirea in cauza se pare ca a marcat o etapă importantă în relația dintre cele doua Biserici, după secole de separare, și a dus la crearea unei comisii pentru dialog teologic cu întreaga familie a Bisericilor Ortodoxe Orientale.

În noua declarație comună, Francisc și Tawadros amintesc progresele realizate de atunci și necesitatea unei aprofundari a rădăcinilor lor comune în credință, prin rugăciune comună. În mod special, declarația solicită o traducere comună a Rugăciunii "Tatal Nostru" și o dată comună pentru celebrarea Paștelui.

Cel mai semnificativ fapt ramane, insa, acela ca declarația rezolvă o problemă care a fost sursă constantă de tensiune în dialogul dintre copți și catolici: insistenta asupra unui al doilea botez pentru creștinii care se converteau de la o Biserică la alta.

Astăzi, cei doi Papi, catolic si ortodox-copt, declară: „nu vom repeta botezul care a fost administrat de oricare dintre Bisericile noastre, pentru o persoana care doreste sa se alature celeilalte Biserici“.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
180
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09564 sec - PID: 22981