17

Reprezentanta Congresului SUA, Anna Eshoo, care reprezintă cel de-al 18-lea District al Congresului, din California, se confrunta cu critici dure, pentru faptul că nu i-a menționat pe asirieni și pe greci într-o declarație a sa despre Genocidul Turc "impotriva armenilor". Iar aceasta, in conditiile in care cel de-al 18-lea District include San Jose, care gazduieste astazi 12.000 de asirieni.


Anna Eshoo si Genocidul Turc - Critici dure la adresa Congresman-ului american

Genocidul Turcesc impotriva Asirienilor, Armenilor și Grecilor Pontici a avut loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, între anii 1915 și 1918. Genocidul a dus la pierderea vietilor a 750 000 de asirieni (75%), 1 milion de greci pontici și 1,5 milioane armeni. Asociația Internațională a Cercetătorilor pentru Genocid a recunoscut Genocidul Asirian și cel Grec, în 2007.

Reprezentanta Eshoo a postat o declarație pe pagina personala de Facebook, in care amintea Genocidul, ca fiind doar Armean, in acelasi timp mentionandu-i pe asireni si pe greci ca fiind simplu: "alte minoritati" afectate. Iar reactia dura la adresa lui Eshoo este cu atat mai mult justificata, insa, de faptul ca este pentru a doua oara cand reprezentanta in Congres refuza să aminteasca victimele asiriene și grecești ale Genocidului Turc. Declarația ei din 2015, ocazionata de trecerea a 100 de ani de la Genocid, se folosea, de asemenea, de termenul: "alte minorități".

Carlo Ganjeh, reprezentantul american al Alianței Universale Asiriene, o organizație mondială a asirienilor, și-a exprimat dezamăgirea față de modul in care procedeaza Reprezentanta Eshoo, acuzand-o ca duce "o politică de includere a celor doua națiuni sub descrierea generică de 'minorități'".

Rosie Malek Yonan, activist asirian și autor al "The Crimson Field", un roman despre Genocid, a publicat o scrisoare deschisă pe blogul său, la adresa Reprezentantei Eshoo, în care afirma că "asirienii or fi ei o națiune fara patrie, dar nu sunt invizibili. Noi nu suntem fara nume și nu suntem, cu siguranță, 'alte minorități', așa cum ne desemnati în declarația dvs. din 24 aprilie 2017".

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
139
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09509 sec - PID: 8188