22

Cu voal, sau fara voal... Guvernantii se framanta

Publicat în urmă cu un an, în Lonews, de lacasuriortodoxe

Șeful serviciului juridic al Patriarhiei Moscovei a declarat ca o decizie recentă, prin care li se permite fetelor din scolile din Cecenia sa-si acopere capul cu voalul musulman, ar trebui sa fie inlaturata, deoarece încalcă principiile federale privind caracterul secular al școlilor de stat.

Comentariul a venit la doar câteva zile după ce Parlamentul Republicii Cecene a adoptat un proiect de lege, prin care se dispune ca toate unitățile de învățământ să tina cont de dreptul elevilor de a purta haine sau simboluri prevazute de religia lor sau de tradițiile lor naționale, cu condiția ca acest lucru sa nu contrazica legile federale și sa nu dăuneze sănătatii copiilor.

Proiectul de lege presupune, deci, ca vălul musulman hijab sa fie permis în școlile locale. Capitala cecenă, Groznîi, deja introdusese uniforme școlare cu văl roșu obligatoriu pentru fete, cu aproximativ un an în urmă.

Cu toate acestea, in ce-i priveste pe guvernantii si legiuitorii la nivel federal (Federatia Rusa), acestia marturisesc, conform mai multor rapoarte internationale, ca nu se pot inca pronunta exact asupra justetii, legalitatii sau ilegalitatii deciziei: ea pare sa respecte dreptul la propria religie si la propriile convingeri, dar in acelasi timp pare sa nu respecte caracterul laic al scolilor de stat. Ramane de vazut... (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
301
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.15088 sec - PID: 4275