3
(Foto: slujba de noapte in Catedrala din Copenhaga)

Bisericile din Danemarca - Biserica Daneza de Stat - si-au inmultit slujbele pe timp de noapte, pentru a contracara tendinta de renuntare la credinta - conform sperantelor expuse de initiatorii proiectului aplicat deja la scara larga in teritoriu.

Potrivit unui sondaj efectuat de Dioceza de Copenhaga, amintit de RT, enoriașii părăsesc Biserica Daneza (Biserica Evanghelica Luterana) în număr mare, din ce in ce mai multi danezi devenind atei. În septembrie 2016 - cita "The Local" cateva dintre statisticile oficiale - un numar record de 10.300 de persoane au părăsit Biserica din Danemarca, foarte posibil ca rezultat al unei campanii ateiste virulente, in care se amintea, intre altele, si faptul ca Biserica primește 8 miliarde de coroane daneze anual de la stat și de la membrii săi.

Prin urmare, 33 de biserici din 25 de orașe au ales sa-si deschida porțile pe timp de noapte, conform diocezei, trei dintre acestea aflandu-se chiar in capitală.

Slujbele oficiate pe timpul noptii au loc in intervalul orar 20:00 - 24:00, o dată pe lună - de regula vinerea, insa in Copenhaga credincioșii pot vizita biserica lor locala pe timpul noptii de mai multe ori pe săptămână.

Conform unui raport al agenției de știri Ritzau, practica "bisericilor de noapte"  (Natkirker) se răspândește deja în întreaga țară.

LONews


Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01016 sec - PID: 6271