81

Duminica trecuta, in cea de-a cincea duminică a Postului Mare (2 aprilie 2017), o Sfânta Liturghie Arhiereasca a fost oficiata intr-un loc de mare insemnatatate pentru sarbi: Manastirea Ostrog.

Slujba a fost oficiata de către Episcopul Emerit Atanasije de Zaholm și Herțegovina și Episcopul Jovan de Pakrac, Slavonia.

Duminicsa a fost inchinata Sfintei Maria din Egipt, iar credinciosii s-au strans laolalta, pentru aceasta, in Biserica Vovidenie a Manastirii Ostrog, acolo unde se afla si moaștele Sfântului Vasile de Ostrog, unul dintre cei mai cinstiti sfinti ai sarbilor, episcop luptator in salvarea ortodoxiei in fata tendintelor de exapansiune catolice papale cat si ale turcilor (nascut in anul 1610).

Sfintele sale moaste au fost descoperite intregi (acum gazduite in pestera), dupa ce sfantul i-a indicat dezgroparea acestora, de trei ori, mereu in vis, staretului manastirii.

Mulți iubitori de Dumnezeu, credinciosi din diferite părți ale lumii, au venit special in pelerinaj la Facatorul de minuni din Ostrog și pentru a participa la slujba arhierească. Cu aceasta ocazie, Episcopul Atanasie a rostit un cuvânt de învățătură, conform unor date puse la dispozitie de surse din cadrul Mitropoliei Muntenegrului și Litoralului.


Splendida Manastire Ostrog este amplasata pe o stanca verticala, parte a Muntelui cu acelasi nume. Altitudinea la care se afla sfanta manastire este de 2.000 de metri, intre orasele Danilovgrad si Niksic, din Muntenegru.

LONews

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
106
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09599 sec - PID: 24066