10

Donald Trump comparat cu Bunul Samaritean, de fostul lider anglican (loco.lonews)

Publicat în urmă cu 12 luni, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Președintele american Donald Trump a fost comparat cu Bunul Samaritean, de catre fostul cleric lider al Bisericii Anglicane.

Lord Carey Clifton, care a condus Biserica Angliei din 1991 până în 2002, l-a comparat pe Trump cu Bunul Samaritean, o figură biblică care a ajutat victima unui jaf atunci când nimeni altcineva nu a facut-o.

„Mulți vor replica la adresa asemanarii lui Donald Trump cu Samariteanul, dar de ce nu, de ce nu?“, a spus Lord Carey, la Festivalul Literar Oxford.

„Nu este adevărat că am fost răniti și lăsati la marginea comunităților, uitati de elita care este prea distrasa și ocupata cu jurnalele proprii, prea ocupata ca să mai vada pe cineva aflat în primejdie?"

„Iar intervenția a venit dintr-o parte cu totul neașteptată, a samariteanului, membru al unei grupari disprețuite de Israel“.

Când a fost întrebat despre stilul de viață luxos al magnatului din New York si despre „indiferenta fata de liniile directoare sexuale conservatoare“ - Trump avand la activ trei căsătorii - fostul Arhiepiscop a răspuns, conform RT: „Atitudinile sale sunt lipsite de relevanță. Averea sa este dincolo de ceea ce ne imaginam noi cu totii ca ar fi".

Lauda aparenta a Lordului Carey la adresa Președintelui american îl pune pe acesta in opozitie cu actualul Arhiepiscop de Canterbury, Justin Welby, care a criticat încercările recente ale lui Trump de a impune o interdicție de călătorie pentru persoanele dintr-un număr de țări predominant musulmane (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

„Politicile care se bazeaza pe frica... vor duce la rezultate teribile“, a spus Welby la momentul respectiv. (LONews)

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
119
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.03991 sec - PID: 26015