33

Presa internationala a facut publica de curand o teorie a autorului Ralph Ellis (foto), conform careia o monedă provenita din primul secol dupa Hristos ar fi prezentat Chipul lui Hristos pe ea - ca fiind războinic și rege al Edessei (in Turcia de astazi).


In aceste zile, teoria a fost demontata categoric si radical de catre specialistii si cercetatorii in domeniu si de catre istoricii din domeniul religiei.

Moneda apartine chiar autorului, acesta grabindu-se deja sa publice o carte pe aceasta tema, intitulata "Iisus: Regele Edessei", in care aminteste ca aceasta ar fi prima reprezentare efectuata vreodata a chipului lui Iisus. Figura reprezentata pe moneda in cauza poarta o diademă despre care autorul sustine ca ar fi o coroană de spini, desi conform cercetatorilor ea este doar incrustata cu spini si este specifica liderilor din trecut ai Edessei.

Ideea ca Iisus ar fi fost un rege războinic a venit, conform autorului cartii controversate, chiar din Evanghelie, acolo unde Sfantul Apostol Luca (22:36) aminteste ca oamenilor li s-a cerut să iasă și să-si cumpere săbii.

Autorul cartii nu este afiliat niciunei universitati, iar specialistii in domeniu, cadre universitare si istorici religiosi, conform presei internationale, in ultimele zile au demontat definitiv teoria acestuia, afirmand ca aceasta este nu doar gresita, ci de-a dreptul iresponsabila. Conform specialistilor, nici macar nu este vorba despre o teroie care sa poata naste controverse, discutii sau noi analize, ci este vorba despre o idee pur si simplu falsa si atat, care demonstreaza lipsa de cunoastere si iresponsabilitate, atat in domeniul istoriei cat si al descoperirilor arheologice etc. (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
50
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.09737 sec - PID: 22753