52

In diferite biserici crestine din Europa si Statele Unite se deschid hoteluri și restaurante, conform unui raport Interfax, care face trimitere la Gazeta Ruseasca.

Spre exemplu, mănăstirea din secolul al XV-lea din Maastricht (Olanda) s-a transformat in hotel. Complexul bisericesc detine acum si un restaurant, iar locul altarului este ocupat in prezent de un bar.

În Franța, există aproximativ 90.000 de biserici catolice, mănăstiri și alte clădiri religioase. In fiecare an, potrivit Observatorului Patrimoniului Religios (ORN), aproximativ 20 dintre ele, mai ales biserici, sunt puse în vânzare.

Intrucat numărul credincioșilor din țară a fost în continuă scădere, detinatorii spatiilor nu au fonduri suficiente pentru a le menține în stare bună. Aici, desigur, nu se vorbeste despre catedralele renumite, cum ar fi Notre Dame de Paris, care se afla in grija statului, acesta alocand sute de milioane de euro pentru reparații.

In mod asemanator, o biserica dintr-una din zonele Pittsburgh-ului (Statele Unite ale Americii, Pennsylvania) s-a transformat în fabrică de bere. În memoria fostului scop al clădirii, una dintre beri a fost numita chiar "Cuvioasa Calugarita".

În biserica părăsită din Shalersville, în statul vecin Ohio, s-a construit, in mod asemanator, o fabrică de vin. Biserica baptistă din orașul american Atlanta a ajuns sediul unei grupari ateiste... (LONews)

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
71
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08801 sec - PID: 22981