91

Luni, 26 martie 2017, a fost oficiata prima Sfanta Liturghie în noua Biserică ortodoxă rusească din Episkopi - Eparhia de Tamassos, Cipru. Această biserică, singura si prima biserica ortodoxa ruseasca din Cipru, este inchinată Sfantului Apostol Andrei și Tuturor Sfintilor Rusi.

Conform unui raport al reprezentantilor Patriarhiei Moscovei, Sfanta Liturghie a fost prezidată de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, asistat de Mitropolitul Isaia de Tamassos și de Arhiepiscopul Ambrozie de Peterhof. Au mai fost prezenti Mitropolitului Nifon de Philippoupolis (Patriarhia Antiohiei), Episcopul Antonie de Moravica (Patriarhia Serbiei) și Mitropolitul Teoclit de Bresthene Théoclète (Biserica Greciei).

În predica sa, Mitropolitul Ilarion a declarat:

„Astăzi, am oficiat prima Liturghie în biserica nou construita cu hramul Sfantul Apostol Andrei și Toti Sfintii Rusiei. Aceasta este prima biserică ruseasca de pe insula Cipru. Nu este o clădire religioasă a Bisericii Ortodoxe Ruse, ci este un lacas de cult al Bisericii Ortodoxe a Ciprului, care a fost construit la inițiativa ierarhului eparhial local.
Slujbele vor fi celebrate, aici, în limba slavonă, iar predicarea va avea loc în limbile rusă și greacă. Toti ortodocsii pot deveni enoriași ai acestei biserici. Biserica Sfantul Apostol Andrei și Toti Sfintii Rusi va deveni, de asemenea, casa comunității rusesti din Cipru și din orașul Episkopi. Oamenii noștri ruși sunt oameni pioși; ori de câte ori viziteaza un loc, acestia caută mai presus de toate o biserică ortodoxă.
Biserica Ortodoxă a Ciprului a deschis întotdeauna ușile bisericilor sale, în fata tuturor creștinilor ortodocși, indiferent de naționalitatea lor, de originea etnică. Dar, este o bucurie deosebită ca rușii sa poata veni la o biserică în care slujba sa fie oficiata în limba lor maternă, sa auda cantarile lor, cu care sunt obisnuiti si pe care le cunosc încă din copilărie, și sa vada pe pereți și figuri din Sinaxarul rusesc, care sunt atât de apropiate inimii lor.
Speram ca aceasta biserica, care a devenit prima biserică ruseasca de pe insulă, sa nu fie ultima. Sper că si alți ierarhi vor urma exemplul Preasfintiei Voastre, Episcop Isaia, și vor construi biserici rusești. Acesta va fi semnul vizibil al unității euharistice și spirituale de-a lungul secolelor, care întărește Bisericile noastre.
În același timp, se adresează nevoilor reale ale oamenilor. Rușii vor să aibă o biserică în apropierea casei lor, să se roage. Vreau să Vă transmit, Preasfintia Voastra, binecuvântările și recunoștința Sanctitatii Sale Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, recunoștința pentru dragostea Voastra fata de Biserica Rusă, pentru cooperarea Voastra pe parcursul mai multor ani, în domeniul cooperării inter-ortodoxe, pentru grija Voastra fata de locuitorii vorbitori de limba rusă de pe această insulă. Transmit, de asemenea, binecuvântarea Patriarhului, catre credinciosii Preasfintiei Voastre“.

 In materialul video atasat articolului de fata (vezi Fisiere Media - partea dreapta) puteți urmări intreaga slujba ocazionata de acest eveniment.

LONews

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
154
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.19376 sec - PID: 8260