3

Proiectul de lege este atacat de unii care se tem ca acesta ar incalca separarea intre Biserică și stat. Joia trecuta, Senatul din Florida a votat pentru aprobarea legislatiei care sa desființeze normele anterioare care împiedicau ca slujbele și evenimentele religioase sa aiba loc pe proprietatea școlii. Votul a fost acordat de 23 de votanti, fiind respins de 13.

Proiectul de lege a fost introdus de senatorul republican Dennis Baxley, care a anunțat ca parlamentarii trebuie sa ia poziție și să le permită studenților și profesorilor sa-si practice dreptul protejat prin Constitutie privind libertatea religiei, indiferent de convingerile personale pe care le au.

Odată cu noua legislație, școlile publice din Florida devin obligate să le permită studenților să isi poata face rugăciunile în timpul orelor de școală, sa le acorde accesul la facilități școlare destinate gruparilor religioase, anterior strict interzise. 


Susținătorii proiectului de lege afirma ca acesta are un rol important în revenirea asupra pretentiilor inutile și arogante privind libertatea de exprimare, cum ar fi interzicerea purtarii crucifixelor sau a bijuteriilor cu tematica religioasa în timpul activitatii școlare.

Proiectul de lege, în forma sa actuală, nu se refera doar la exprimarea religioasă ci, de asemenea, ii apara pe elevi și profesori de persecuție sau discriminare sub orice formă pornind de la opiniile lor religioase.

LONews

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01147 sec - PID: 26970