36

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu l-a vizitat pentru prima data pe Patriarhul detronat Irineu al Ierusalimului, în timpul vizitei sale la Ierusalim, pe 22 martie 2017, Sanctitatea Sa fiind prezent la Ierusalim pentru a participa la sfințirea Ediculei renovate a Mormantului Domnului, din Biserica Învierii (vezi ARHIVA).

Potrivit Romfea, Patriarhul Constantinopolului l-a vizitat pe fostul Patriarh al Ierusalimului, în apartamentul său din clădirea Patriarhiei Ierusalimului, unde a trăit în izolare timp de mai mulți ani după depunerea sa de pe tronul patriarhal (vezi ARHIVA).

Cei doi, in momentul intalnirii, „au schimbat o îmbrățișare in semn de iubire și reconciliere“, purtand o „discuție frățească și cordială privind mai multe aspecte“.

Acuzat de tranzacții imobiliare dubioase și conflicte cu autoritățile israeliene, palestiniene, siriene și grecești, Patriarhul Irineu a fost îndepărtat din funcție în anul 2005, când 12 dintre cei 18 episcopi ai Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului au semnat o cerere de depunere. Imediat dupa aceea, acesta susține că a fost ținut în mod forțat în Patriarhie, în timp ce Biserica susține că el însuși a stat intr-o izolare voluntară.

Pe data de 5 noiembrie 2015, Patriarhul actual, Teofil al Ierusalimului, l-a vizitat, de asemenea, pe fostul Patriarh. Apoi, pe 22 martie 2016, Patriarhul Irineu a participat la o recepție de felicitare a Patriarhului Teofil, la ziua numelui său, dând naștere la speculații că o impacare oficiala ar putea surveni.


LONews

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
328
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.16334 sec - PID: 3505