103
"Emotiile inca nu m-au lasat", a declarat Marie-Armelle Beaulieu, editor al Revistei Holy Land, cu ocazia renovarii Sfantului Mormant.

"Am intrat în Edicula, a doua zi după deschiderea Mormântului lui Iisus.

Era întuneric și, doar la lumina telefonului meu, am descoperit piatra pe care a fost depus Trupul lui Iisus. Asemenea Mariei Magdalena, lui Petru și Ioan...

La patru luni mai târziu, emoția nu m-a lasat. Creierul meu este inca într-o stare a unei experiențe marcante. Asta nu a adăugat nimic la credința mea în Invierea lui Iisus. La urma urmei, am intrat si am găsit Mormântul gol: asta îmi spune că Hristos este viu!

Mormantul poate fi, foarte bine, restaurat, dar el este tot gol. Aceasta Taina a vidului, din acest loc al Sfântului Mormânt, ne angajeaza intr-o calatorie a credinței:

Credeti! Pentru că singurul loc unde El nu este, este aici".

LONews

Transmisiunea video in direct a Slujbei de Sfintire a Baldachinului Sfantului Mormant din Ierusalim poate fi urmarita dand click AICI [http://basilica.ro/sfintirea-baldachinului-sfantului-mormant-live/] , in paginile Agentiei de stiri a Patriarhiei Romane, Basilica, sau pe pagina grupului de Facebook Lacasuri Ortodoxe [https://www.facebook.com/groups/lacasuriortodoxe/" target="_blank] - oferita de Patriarhia Ierusalimului. Mai multe amanunte, cititi aici! [https://lonews.ro/sfantul-mormant" target="_blank]
Trimite
Powered by InterChat

π 0.00968 sec - PID: 14832