12

"Emotiile inca nu m-au lasat", a declarat Marie-Armelle Beaulieu, editor al Revistei Holy Land, cu ocazia renovarii Sfantului Mormant.

"Am intrat în Edicula, a doua zi după deschiderea Mormântului lui Iisus.


Era întuneric și, doar la lumina telefonului meu, am descoperit piatra pe care a fost depus Trupul lui Iisus. Asemenea Mariei Magdalena, lui Petru și Ioan...

La patru luni mai târziu, emoția nu m-a lasat. Creierul meu este inca într-o stare a unei experiențe marcante. Asta nu a adăugat nimic la credința mea în Invierea lui Iisus. La urma urmei, am intrat si am găsit Mormântul gol: asta îmi spune că Hristos este viu!

Mormantul poate fi, foarte bine, restaurat, dar el este tot gol. Aceasta Taina a vidului, din acest loc al Sfântului Mormânt, ne angajeaza intr-o calatorie a credinței:

Credeti! Pentru că singurul loc unde El nu este, este aici".

LONews

Transmisiunea video in direct a Slujbei de Sfintire a Baldachinului Sfantului Mormant din Ierusalim poate fi urmarita dand click AICI, in paginile Agentiei de stiri a Patriarhiei Romane, Basilica, sau pe pagina grupului de Facebook Lacasuri Ortodoxe - oferita de Patriarhia Ierusalimului. Mai multe amanunte, cititi aici!

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

π 0.01204 sec - PID: 26970