26
"Putem fi optimiști, in ce priveste viitorul" - a spus Întâistătătorul Bisericii Constantinopolului.
 
Patriarhia Ecumenică de Constantinopol va ajuta Ucraina să aiba o Biserica unita. Aceasta a declarat Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, la o întâlnire cu Primul-Ministru ucrainean, Vladimir Groisman, care a avut loc la Istanbul, ieri, 15 martie 2017, confor publicatiei ucrainene oficiale a guvernului, KMU.

"Ne rugăm ca poporul ucrainean sa fie unit într-o singură Biserică. Biserica-Mama din Constantinopol va ajuta in realizarea unei Biserici unificate. Putem fi optimiști, in ce priveste viitorul" - a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Constantinopol.

Primul-Ministru al Ucrainei, la rândul său, a lăudat rolul principal al Patriarhiei Ecumenice și al Patriarhului Bartolomeu însuși, în ceea ce privește sprijinul pentru unitatea Ortodoxiei ucrainene.

"Noi acordăm o mare importanță cooperarii noastre. Ucrainenii tind spre o Biserică, iar rolul Vostru este foarte important. Suntem plini de respect profund fata de Sanctitatea Voastra, pentru sprijinul acordat unității Ortodoxiei ucrainene" - a spus Vladimir Groisman.

Primul-Ministru a mulțumit Patriarhului Bartolomeu, pentru înțelepciunea sa, binecuvântări și dragostea fata de Ucraina și pentru sprijinul in rugaciune în momentele dificile pentru țară.

Primatul Bisericii Constantinopolului le-a mulțumit "ucrainenilor, pentru profunda credință și ascultarea lor față de Biserică".

"Noi intampinam cu drag intreaga națiune ucraineana iubita, la sediului central al Patriarhiei Ecumenice, nu ca pe străini, ci ca pe preaiubiți fii duhovnicesti ai Bisericii-Mama.

Relațiile spirituale care unesc Biserica_Mamă cu ucrainenii, niciodată nu au dispărut. Suntem aproape de voi, mai ales atunci când totul pare a fi dificil, si o să vă însoțim cu rugăciunile și binecuvântarea noastră. Noi va binecuvântam, acordand dragoste și interes fiecărui ucrainean, fără excepție" - a spus Patriarhul Bartolomeu.
LONews

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
52
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Ai un site ortodox? Promovează-l aici.
Nu ai un site ortodox pentru tine si comunitatea ta? Creează unul aici.
Creează și Promovează

π 0.07962 sec - PID: 26971