15

Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat în filmul Saidei Medvedeva, intitulat "Patriarhul", pentru canalul tv "Rusia 1", că tatăl actualului Patriarh Kirill al Rusiei l-a botezat, în Leningrad, în 1952.

Liderul rus a vorbit despre modul în care, la sfârșitul anului 1952, tatal sau, un membru al Partidului Comunist, l-a botezat pe ascuns în Catedrala Schimbarii la Fata.

Potrivit lui Vladimir Putin, preotul ii sugerase mamei sale să-l numească Mihail, in cinstea sfântului patron al preotului, dar mama liderului rus a refuzat și l-a numit Vladimir, în cinstea tatălui său.

Ulterior, vorbind cu Patriarhul, Putin l-a întrebat cum a ajuns in Biserică. Patriarhul Kirill a răspuns că tatăl său a fost preot și a slujit în Leningrad, chiar în Catedrala Schimbarii la Fata.

Putin i-a cerut, atunci, Patriarhului, să clarifice dacă tatăl său fusese singurul Mihail care slujise acolo în anul 1952. La primirea răspunsului afirmativ, el a descoperit ca tatal Patriarhului actual al Bisericii Ortodoxe a Rusiei a fost chiar cel care l-a botezat, în copilărie, pe Vladimir Putin.


LONews

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
90
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07559 sec - PID: 6900