33

Vineri seara, 10 martie 2017, binecunoscutul actor Richard Gere a vizitat Patriarhia Ierusalimului, insotit de doua persoane dintre cunoscutii sai.

Richard Gere a fost primit de catre Patriarhul Teofil al Ierusalimului.

In cadrul acestei vizite, Preafericitul Părinte a purtat o discutie cu actorul Richard Gere, pe teme ce tin de asceza ortodoxa: despre pocăință, purificare, iluminare și îndumnezeire. Richard Gere a transmis aprecierea și respectul pe care Dalai Lama le are la adresa Preafericirii Sale, Preafericirea Sa spunand că l-a întâlnit, in trecut, pe Dalai Lama.

Preafericirea Sa i-a mai spus, de asemenea, lui Richard Gere, că pentru Biserica Ortodoxă, omul este "marea rană", care este vindecată in Biserică, prin Tainele ei, de către Domnul nostru Iisus Hristos, Care a luat asupra Sa toata natura umană prin întruparea Sa.

Preafericitul Părinte a menționat, totodata, cartea domnului John Tleel, intitulata "Eu sunt Ierusalimul", în care scriitorul dovedește că Patriarhul Ierusalimului este succesorul Patriarhilor Vechiului Testament: Avraam, Isaac, Iacov si altii. Mai mult, Preafericirea Sa a spus că Biserica Învierii este cel mai sfânt Altar al Creștinismului, unde adepții tuturor religiilor vin, fără discriminare și fără încetare.

Conform unui comunicat al Secretariatului General al Patriarhiei Ierusalimului, drept suvenir al acestei vizite, Preafericirea Sa i-a oferit domnului Richard Gere o icoană a Maicii Domnului, o icoană a Sfântului Mormânt și o medalie dedicata celor 2000 de ani de Creștinism. Richard Gere a mulțumit călduros Preafericitului Părinte, pentru primire și pentru binecuvântările și darurile sale.


LONews

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
90
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10691 sec - PID: 24819