19

Un barbat in varsta de 60 de ani, cioban turc, este cunoscut ca... gardian al unei biserici grec-ortodoxe din nordul Turciei, protejând lacasul istoric de vânătorii si jefuitorii de comori.

Construita la mijlocul anilor 1800, în provincia turcă Giresun, odată cunoscută sub numele de Kerasounta si gazduind o populație nativă greaca înfloritoare, biserica a fost abandonată, populația grec-ortodoxă din regiune confruntandu-se cu genocidul și exilul de la începutul anilor 1900.

Adnan Zıvalı, in varsta de 60 de ani, care locuiește în regiune, împreună cu batranul sau tată, au avut grijă de biserică încă din anii 1940.

Potrivit lui Kemal Gürgenci, șeful direcției provinciale și de cultură, zona din jurul bisericii a fost cândva o zonă intens populată, cu școli, o piață înfloritoare și alte biserici.

Conform The Pappas Post, biserica este împodobită cu icoane care au rămas conservate și, datorită lui Zıvalı si familiei sale, protejate, acestia devenind astfel protectorii neoficiali ai acestei biserici.


LONews

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
78
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.10567 sec - PID: 20214