12

Despre medicina crestina, in biserica Manastirii Stelea - Targoviste (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

Cu binecuvântarea IPS Nifon (Mihaita), Arhiepiscopul și Mitropolitul Târgoviștei, cu sprijinul dlui Conf. dr. Ion Marian Croitoru, ASCOR Târgoviște a avut astă seară, în cadrul unei noi seri filocalice, un invitat drag: pe dl. dr. Pavel Chirilă.

Binecunoscut târgoviștenilor, dl. doctor a fost așteptat în biserica Mănăstirii Stelea de o mulțime de credincioși, care chiar au umplut biserica până la ieșire, evenimentul fiind anunțat de către ASCOR încă de duminică în bisericile târgoviștene.

După o expunere a principiilor medicinei creștine, accetuând legătura dintre suflet și trup, accetuând rolul inimii și al echilibrului în abordarea oricărei afecțiuni, cu trimiteri la Sfânta Scriptură, dl.doctor a răspuns întrebărilor celor prezenți. 

Subiectele de interes major au fost transplantul de organe, moartea cerebrală, vaccinarea, tratarea prin metode alternative a anumitor afecțiuni, cauzele anumitor boli și modul de a fi evitate, beneficiile postului, ale metaniilor și mai ales ale rugăciunii.

Din dialogul purtat s-a desprins ideea că o viață echilibrată, o raportare permanentă la Dumnezeu , în sensul respectării poruncilor și a evitării păcatului, a abordării cu iubire a aproapelui și chiar a vrăjmașului sunt esențiale în sănătatea sufletului, pentru că dacă un trup cu o anumită afecțiune, deficiență, nu te împiedică să te mântuiești, cu un suflet bolnav nu te poți mântui.

Sfânta Taină Euharistică este de cea mai mare importanță în sănătatea sufletescă și trupescă, fapt demonstrat chiar de situații reale. Întâlnirea cu dl.doctor Pavel Chirilă a fost o bucurie așteptată, recunoscută de cei prezenți și care s-ar fi prelungit mult, dacă timpul nu ne-ar fi fost potrivnic.

Seara s-a încheiat cu o rugăciune colectivă.
LONews - Maria Popescu

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
96
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.11063 sec - PID: 6432