30

Oamenii de stiinta americani au efectuat o reproducere exactă a acusticii bisericilor bizantine antice, iar publicul din Los Angeles a reusit, astfel, sa asculte un IMN ACATIST într-un mediu acustic autentic, ca și cand ar fi fost prezenti in Biserica Sfanta Sofia din Salonic.


Sute de oameni au venit pe Normandia Avenue, în centrul orașului Los Angeles, și au ascultat cu mare atenție și respect Acatistul intonat de patru cântăreți.

Reproducerea acusticii a fost posibila prin utilizarea de tehnologii audio contemporane avansate. Această realizare uimitoare este rodul activitatii a doi profesori care lucrează in recrearea acusticii spațiilor clădirilor vechi.

"Noi creăm ceea ce ne place sa numim 'fotocopie acustică'", a declarat Chris Kyriakakis, profesor de inginerie electrica si director al Laboratorului Audio al Universitatii din California de Sud. 

"Cand ai reusit asta, ai capturat sufletul unei clădiri".

700 de persoane au fost prezente la eveniment. Scopul proiectului este acela de a pastra comoara principală a bisericilor, pe care istoricii de obicei nu o observa, spre exemplu, experiența lor acustica.

Chris Kyriakakis si Sharon Gerstel, profesori ai Universitatii din California, Los Angeles (UCLA), spera ca rezultatele lor sa ajute la conștientizarea publicului vizavi de importanta la nivel mondial a atmosferei sunetului bisericilor antice, ca pondere a patrimoniului istoric.

Echipa a fost deja invitata să studieze clădiri istorice din Turcia și catedrale gotice din Franța. Scopul final al muncii lor, este acela de a crea un "Muzeu al Sunetului", unde vizitatorii sa poata experimenta practic sunetele acestor spații. Puteți asculta două cantari, in playerul aflat mai jos.
<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src=" color="#ff8000">ONews

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
127
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.08947 sec - PID: 15028