15

Prima zi de sarbatoare inchinata Sfantului Serafim, Arhiepiscop de Bogucear și vindecator minunat al Sofiei, a avut loc pe 26 februarie 2017, in Bulgaria.

Arhiepiscopul Serafim a fost adăugat calendarelor ortodoxe locale ale Bisericilor Rusa si Bulgara, în 2016.

Astfel, o Sfânta Liturghie a fost oficiată în Catedrala Sfantul Alexander Nevsky, de catre Mitropolitul Nicolae de Plovdiv, alaturi de Episcopul Mstislav de Tihvin și de Lodeinoe Pole (Biserica Ortodoxă Rusă), si de alti mulți ierarhi bulgari, clerici și călugări.

Conform Departamentului de Relatii Externe al Patriarhiei Moscovei, Patriarhul Neofit al Bulgariei a asistat la slujba celebrată în prezența Ambasadorului Federației Ruse în Bulgaria, a Ambasadorului Belarusului în Bulgaria si a fostului Prim-Ministru al Republicii Bulgaria.

După Sfanta Liturghie, Patriarhul Neofit a tinut o predica, in care a mulțumit lui Dumnezeu pentru darul noului sfant mijlocitor al Bisericii Ortodoxe.


LONews

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
72
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.07245 sec - PID: 20809