22

Despre Ortodoxie si libertate, cu IPS Teofan (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
Ieri, in Duminica Triumfului Ortodoxiei, credincioşii din Iaşi şi din împrejurimi au umplut Catedrala mitropolitană la Sfânta Liturghie, oficiată de IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Conform tradiţiei, după întâmpinarea ierarhului la Reşedinţa Mitropolitană, fiecare preot slujitor a mers în procesiune către catedrală, purtând în mâini cate o icoană.

Cu aceasta ocazie, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a precizat (vezi articol integral si foto aici): 
„M-am bucurat că foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine; în cele din urmă, acest lucru înseamnă Ortodoxia. Dacă am da un alt nume Ortodoxiei, acest nume ar fi «împărtășirea noastră cu Hristos». 

Ortodoxia nu este o filosofie printre multe altele, nu este o religie printre multele religii ale lumii, Ortodoxia nu este nici măcar una dintre confesiunile creștine, Ortodoxia nu este doar o etichetă, un titlu sau un nume. 

Ortodoxia este împărtășirea cea adevărată cu Domnul Hristos, Ortodoxia este «închinarea cea dreaptă» față de foarte multe închinări strâmbe, Ortodoxia este înțelegerea cea dreaptă față de foarte multe înțelegeri nedrepte, Ortodoxia este viețuirea cea dreaptă.

Mai mult decât atât și puțin mai prețios, după cum spunea părintele Rafail Noica, «Ortodoxia este firea cea adevărată a omului». Dacă vrei să fii om cu adevărat, în sensul cel mai deplin al cuvântului, trebuie să fii creștin ortodox”.

Cu doar doua zile in urma, in cadrul unei alte slujbe arhierești oficiate în Capela „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, IPS Părinte Mitropolit s-a adresat tinerilor, subliniind ce inseamna adevarata libertate:
„Viața curată se arată în lupta pentru a fi liber. Și ce dorește un tânăr mai mult în viață decât să fie liber? Pentru a fi însă libertate adevărată, aceasta trebuie să se arate în viața noastră ca o libertate cu limite; altfel ne omorâm libertatea. 

Trebuie să avem în viața noastră o libertate, manifestată în sensul că suntem stăpâni pe trupul nostru și nu suntem sclavi trupului nostru care cere desfrânare, beție și toate celălalte care sunt lucruri ale păcatului”.
Evenimentul a fost surprins intr-un raport semnat de Tudorel Rusu, care poate fi accesat dand click aici.

Doxologia - Arhiepiscopia Iasilor

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
85
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Ai un site ortodox? Promovează-l aici.
Nu ai un site ortodox pentru tine si comunitatea ta? Creează unul aici.
Creează și Promovează

π 0.09725 sec - PID: 27416