19
Preoți din cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului, pelerini și credincioși romașcani, au luat parte la procesiunea organizată în Duminica Ortodoxiei la Roman.

Cu aceasta ocazie, ÎPS Arhiepiscop Ioachim a precizat:

”Preoții au purtat astăzi, cu ei, în suflete, icoana credincioșilor, a celor pe care îi au în păstorire. Noi, în biserică, învățăm să fim ascultători și receptivi la mesajul Mântuitorului Hristos și la ceea ce ne-au învățat Părinții Bisericii. Suntem un popor iubitor de sfinți și de eroi.
Tot pământul țării noastre este udat de sângele martirilor. Să gândim la pacea lui Hristos, să rămânem în dragostea Lui, căci fără El nu putem face nimic. Atunci, pacea Lui se răsfrânge în sufletele noastre, iar harul curge ca printr-un șipot în sufletele noastre, făcându-ne receptivi și receptaculi la ceea ce este sfânt și la ceea ce ne structurează identitatea în această lume îndoielnică și frământată. 
Aceste icoane să creeze în casele și familiile dumneavoastră comuniunea de persoane, de suflete, căci unde sunt doi adunați în numele Lui, acolo este și El prezent”.
”Anul acesta este anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti şi Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română. Să fim, și noi, martorii tezaurului spiritual în Biserica noastră românească”.
Un raport pe aceasta tema, gasiti aici.

Pr. Constantin Gerasim - Arhiepiscopia Romanului si Bacaului

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
134
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.09912 sec - PID: 15975