21

Luni, 27 februarie 2017, la Catedrala Voievodală Adormirea Maicii Domnului din Buzău, un sobor de preoți și diaconi, condus de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a săvârșit slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia s-a citit prima parte a Canonului Sfântului Andrei Criteanul. Cântările liturgice au fost intonate de psalții Catedralei Voievodale.

Ulterior, Arhiepiscopia Buzaului a realizat un material video inregistrat cu aceasta ocazie, pe care vi-l punem si noi la dispozitie (vezi video dreapta sus - Fisiere Media).

În cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre adevăratul sens al postului și a evidențiat principalele aspecte din viața Sfântului Andrei, Arhiepiscopul Cretei, care a alcătuit Canonul cel Mare, o capodoperă a imnografiei bisericești. Prin intermediul acestui canon, oamenii sunt chemați la pocăință, la smerenie, la rugăciune mai intensă și la săvârșirea faptelor bune, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul se citește pe fragmente, în primele patru zile ale Postului Sfintelor Paști, în cadrul Pavecerniței Mari, iar miercuri, în săptămâna a cincea din Post, se cântă integral, în cadrul slujbei numite Denia Canonului cel Mare.


Sursa, text si foto: Arhiepiscopia Buzaului

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element lista 1
* element lista 2
* element lista 3
  • element lista 1
  • element lista 2
  • element lista 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
99
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews

π 0.01813 sec - PID: 10672