36

ICOANA MAICII DOMNULUI DIN KURSK - A SEMNULUI

O copie a Icoanei Maicii Domnului din Kursk "A Semnului" (Hodigitria - de tip Znamensky) a fost sfintita in Catedrala Sinodala din New York, SUA, pentru Biserica Znamensky din Manastirea Novospassky din Moscova, inchinata acestei icoane. Pe timpul sfintirii, copia a fost asezata deasupra Icoanei originale Kursk "A Semnului".

Anul trecut, Mănăstirea ruseasca a găzduit o expoziție dedicată eroismului Mișcării Albe din Rusia, o secțiune specială expoziției fiind dedicata Icoanei Maicii Domnului "A Semnului" din Kursk, asociata emigrantilor rusi.

Biserica Znamensky din Manastirea Novospassky din Moscova


În colțul de nord-vest al Bisericii "Schimbarea la Față a Mântuitorului" din Manastirea Novospassky din Moscova se afla o bisericută inchinata acestei icoane sfinte. Reprezentarea "Znamensky" a Maicii Domnului a fost, totodata, o icoana mostenire de familie a Dinastiei Romanovilor - Tarul Mihail Romanov construind aceasta biserica deasupra locului de înmormântare a boierilor Romanovi, unchilor săi, fraților Patriarhului Filaret, tatălui acestuia.

În 1791, biserica originala a fost demolata din cauza vârstei sale indelungate. Mai târziu, în acelasi an, Prințul Sheremetiev a construit o nouă biserică în apropierea sit-ului dedicat Icoanei Maicii Domnului "Znamensky". Noua biserică a fost proiectată de către arhitectul Nazarov, un coleg al renumitului maestru Bazhanov. Construirea a durat patru ani, iar la 15 ianuarie 1795 a fost sfințită de Episcopul Metodie de Voronezh, fost stareț al Mănăstirii Novospassky.

In 1812, invadatorii francezi au transformat biserica în grajd, iar în 1813, biserica pe doua niveluri a fost resfintita. Biserica de jos conține mai multe cripte. Chiar sub altar se afla cripta familiei Sheremetiev, iar tot aici sunt ingropate familiile princiare Lobanov-Rostovsky, Cherkassky, Sitsky și Urusov.

Pe parcursul primilor ani ai regimului sovietic, mănăstirea a fost transformată în închisoare de femei, iar mai târziu in "lagăr de muncă corecțională" pentru prizonierii politici și de altă natură.

Biserica Znamensky a mai fost transformată, ulterior, într-o clădire aglomerata cu celule de închisoare. În anii 1930, în timpul unui nou val de opresiune, prizonierii condamnati la moarte erau duși la Biserica Znamensky - se presupunea că pentru tratament medical, dar de fapt - pentru ca acolo sa fie executati.

După cel de-Al Doilea Război Mondial, clădirea a fost transformată în centru de reabilitare pentru alcoolici. In anul 1967, datorită renumitului artist Pavel Korin, centrul a fost închis. In prezent au loc lucrari de restaurare la interior.

Comentarii

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
87
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează
Trimite
Powered by InterChat

π 0.286 sec - PID: 20256