25

Dumnezeu a aparut in Templul lui Solomon, cand Iisus S-a rugat acolo (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe
(Foto: Mirror)

Fizicienii de la Universitatea din Surrey British au dovedit autenticitatea pergamentelor (codice) metalice vechi de 2000 de ani, descoperite în anul 2008, într-o peșteră din Iordania, scrise in limba paleo-ebraica.

CODICELE din Iordania - autenticitate demonstrata


Cartea, continand un portret al lui Hristos, descrie apariția lui Dumnezeu în Templul lui Solomon atunci cand Iisus S-a rugat, conform unui raport al publicatiei "Vesti", care citeaza Yahoo News si Mirror. Ea mai face referire la Sfintii Apostoli Iacov, Petru și Ioan.

Artefactul istoric unic este format din mai multe foi de plumb, unite cu sârmă. Textul, gravat pe suprafața metalică, spune că Invățătura lui Hristos nu a fost o nouă religie, ci renașterea vechii tradiții religioase evreiești (reinnoirea Legamantului cu Dumnezeu). Apostolii Ioan, Petru și Iacov sunt, de asemenea, menționati in paginile cărții antice.

De aproape opt ani, cercetătorii incearca să stabilească autenticitatea cărții, și pentru o lungă perioadă de timp ea a fost considerata contrafacuta. Fizicienii britanici Chris Jeynes si Roger Webb au lucrat exact la acest punct, efectuand analize chimice pe marginea descoperirii.

Ei au stabilit că compoziția aliajului este bazata pe plumb, cartea fiind realizata dintr-o compoziție identica cu cea folosita la placile de plumb romane antice. Conform oamenilor de stiinta, analiza izotopică exclude varianta ca aceasta sa fi fost realizata in secolele XX sau XXI.

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori
Online
53
pe acest site
Marchează între favoritele tale
LONews
Lucrarea ta sau a unei comunități nu este promovată? Creează un site în care să poți posta doar tu sau chiar și ceilalți, iar noi vă punem pe prima pagină.
Lansează un nou site

π 0.0338 sec - PID: 21200