16

STIRI din tara si din strainatate - 7 februarie 2017 (loco.lonews)

Publicat în urmă cu un an, în /d/lonews, de lacasuriortodoxe

EVENIMENT

In Biserica Ortodoxa Rusa a fost infiintat un comitet de organizare a evenimentelor legate de implinirea a 100 DE ANI DE LA PERSECUTIA IMPOTRIVA BISERICII ORTODOXE RUSE.

SLUJIRE

Incepand din data de 11 februarie 2017, în fiecare zi de sâmbătă, va fi oficiata o Sfanta Liturghie in limba franceză, de la ora 10, în NOUA CATEDRALA ORTODOXA RUSA DIN PARIS, de către comunitatea Seminarului Ortodox Rus din capitala franceza.

EXPOZITIE

18 capodopere de ARTA BIZANTINA din secolele X-XV, provenite din muzee grecești și colecții particulare, vor fi prezentate în cadrul unei expoziții care se va deschide pe 8 februarie 2017, la Galeria Tretiakov din Moscova. Expozitia descopera icoane, manuscrise miniaturale de lux, pagini ale unor artiști bizantini, istoria culturii bizantine și interacțiunea tradițiilor artistice crestine ale Orientului și Occidentului.

CONFERINTA

O conferinta pe tema REFLECTII CONTEMPORANE ASUPRA ISIHASMULUI va avea loc joi, 9 februarie 2017, intre orele 19-20:30 (locala), la Institutul Teologic Ortodox Sfantul Serghie din Paris (93 rue Crimeea 75019 Paris - Metro: Laumière). Intrarea va fi libera.
Subiecte ce urmeaza sa fie discutate:
  • 1 - "Isihasmul în lucrările Părintelui Lev Gillet și Mitropolitul Kallistos (Ware)" - Ivana Noble, Universitatea Charles, Praga;
  • 2 - "Părintele Alexander Men și tradiția de la Optina" (Tim Noble, Universitatea Charles, Praga);
  • 3 - "Interpretarea spiritualității isihaste dupa Elisabeth Behr-Sigel" - Olga Lossky, autoarea unei biografii a Elisabetei Behr-Sigel.

PATRIARHIA ECUMENICA, PREZENTA LA UN SIMPOZION ECUMENIC IN BOSTON

Mitropolitul ortodox Emanuel al Frantei a reprezentat Patriarhia Constantinopolului la un simpozion al Universitatii Tufts din Boston, privind imigrația în Europa, la care au participat si romano-catolici si protestanti. A fost amintita initiativa, in acest sens, din aprilie 2016 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), prin care Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, Papa Francisc și Arhiepiscopul Ieronim al Atenei s-au alaturat emigrantilor din Lesbos. Despre Sinodul din Creta, Mitropolitul a precizat ca a fost un "eveniment unic", "visul nostru" si ca se spera ca deciziile adoptate in cadrul acestuia sa fie "acceptate si respectate" si de catre Bisericile care au refuzat sa participe.

JULIANA SCHMEMANN A TRECUT LA DOMNUL

In seara de duminica, 29 ianuarie 2017, Juliana Schmemann (Ossorguine) a trecut la Domnul, la vârsta de 93 de ani. Aceasta a fost soția renumitului Părinte ortodox Alexander Schmemann.


PHILIPPINE: Presedintele dezminte acuzele Bisericii Catolice

Presedintele Philippine, Rodrigo Duterte, a asigurat ca razboiul pornit de acesta impotriva crimei si drogurilor este departe de situatia descrisa de liderii catolici locali ca fiind o "campanie a terorii". El a acuzat Biserica Catolica locala de faptul ca s-ar afla "in afara contactului" cu societatea.

CURTEA FRANCEZA INLATURA O STATUIE A FECIOAREI MARIA DINTR-UN PARC PUBLIC

Un tribunal francez a decis că o statuie a Fecioarei Maria încalcă interdicția de afisare a simbolurilor religioase in locuri publice, aplicata in tara. Statuia, situată în micul oraș Publier, trebuie acum să fie eliminata de pe proprietatea publică.

Actualul Președinte Francois Hollande (un ateu declarat) este susținător ferm al laicismului francez, numind secularismul (conf. La Croix) un "pilon al pactului republican" și exprimandu-si dorinta (conf. Europa 1) ca politicile de laicizare sa fie adăugate Constituției Franceze.

STIRILE DE TOP ale zilei (click pe titluri):

Un program informativ Lacasuri Ortodoxe
7 februarie 2017

Comentarii

Mai multe formate de scriere poți găsi dând click aici.
Cum trebuie să scrii: ca să vezi:
(text încadrat între steluțe) *italic înclinat* italic înclinat
(text precedat și urmat de câte 2 underline) __bold îngroșat__ bold îngroșat
(text între paranteze drepte, urmat imediat de adresa link, între paranteze rotunde) [TEXT](http://www...) (dacă dai click pe "TEXT", ești condus către adresa link) TEXT
(semnul exclamării, urmat imediat de descrierea imaginii între paranteze drepte, urmată imediat de adresa imaginii, între paranteze rotunde) ![DESCRIERE](http://www...) (imagine inclusa în text - vezi imaginea recomandată, scoasă de la adresa indicată)
(o steluță și un spațiu înaintea rândului) * element listă 1
* element listă 2
* element listă 3
  • element listă 1
  • element listă 2
  • element listă 3
(text precedat și urmat de câte 2 ~) ~~text tăiat~~ text tăiat
(text precedat de 2 #) ## subtitlu

subtitlu

Detalii despre site-ul: LONews
Favorit pentru
< 100
utilizatori rețea
Online
116
pe acest site
Marchează între favoritele tale siteul LONews
Creează-ți propria pagină de informare în acest domeniu, aici! Participă cu informația ta, care poate fi utilă celorlalți!
Creează și Promovează

π 0.10806 sec - PID: 21348